Един ден от живота на гела от алое вера

гела от алое вера

Всеки познава знаменитата жълта бутилка! А замисляли ли сте се как се произвежда и бутилира гелът от алое? „Алое Вера – Америка“ (АВА) ни позволява да надникнем зад кулисите, за да видим как се създава един от любимите ни продукти и как се гарантира качеството му.

Производство

гел от алоеСуровият гел от алое се стабилизира и опакова в специални контейнери в предприятието ни в град Мишън, щата Тексас, и в плантациите ни в Доминиканската република. В този вид се транспортира до АВА в Далас, където преминава през серия от изследвания в лабораторията по качествен контрол, за да се гарантира, че е с възможно най-висока ефикасност и качество. След като суровият гел получи одобрение, започва истинската магия!

Алоето се транспортира до сектора, в който се смесва с останалите съставки от патентованата формула на Форевър. Щом процесът за- върши, отново се изпращат проби в лабораторията за качествен контрол, за да се направят необходимите тестове и продуктът да бъде одобрен за опаковане. Специална инсталация свързва смесителните резервоари със съоръженията за опаковане и гелът преминава директно по нея, за да се запази качеството непокътнато при придвижването.

Прочутите жълти бутилки постъпват в депалетизатор, който систематично ги изважда от опаковки- те. После върху тях се отпечатват партиден номер и срок на годност, за да могат да се проследяват, когато отпътуват по целия свят. Преди да бъдат измити, се прави механична проверка дали цялата необходима информация е отпечатана на всяка бутилка. След измиването тубите влизат в пълначната инсталация. Тя се намира в специално помещение, в което въздухът се пречиства с високоефективни НЕРА филтри. Тук всяка бутилка се пълни и запечатва, а после преминава през автоматизирана система, която проверява теглото ѝ.

„В процеса на производство на гела от алое вера се извършват общо 158 различни теста за контрол на качеството.“

гел от алое вераСлед това пълните жълти тубички се придвижват до машини, които им завинтват кафявите капачки и ги изпращат към рентгенова проверка, преди да бъдат подредени в кашоните за транспортиране. Теглото на всеки кашон се контролира, за да се уверим, че съдържа точния брой бутилки, а после роботизирани ръце нареждат кашоните на палети.

След като опаковането приключи, мостри от готовия продукт отново се изпращат в лабораторията за качествен контрол за последни изследвания, преди гелът да бъде одобрен за продажба. Ако преминат и тези тестове и получат разрешение за транспортиране, жълтите бутилки поемат към един от многобройните ни дистрибуционни центрове.

Производството на гела от алое вера е усъвършенствано чрез съчетаване на най-модерно оборудване, солиден качествен контрол и висококвалифициран персонал, който си обича работата и се труди усърдно за поддържане на високото качество, с което е известна компанията Форевър!Горди сме, че съумяваме да поддържаме водещите си стандарти в бранша благодарение на факта, че качеството на продукта е залегнало в основата на всеки етап от производствения процес

Контрол на качеството в АВА

Освен изследванията, свързани конкретно с производство то на всеки продукт, в „Алое Вера – Америка“ се извършват и още няколко проверки на качеството и процесите. От претегляне на всяка съставка до добавянето ѝ в смесителните резервоари – всяка стъпка се контролира и проверява поотделно.

Производственият процес се извършва при строго следване на всеобхватен набор от инструкции, за да сме сигурни, че всяка стъпка се изпълнява точно както трябва и критичните точки са под контрол. Така гарантираме, че продуктите ни винаги се произвеждат по един и същи начин и резултатът неизменно е отличен. Щателно проверяваме също чистотата и хигиената на съоръженията и инструментите, дали всички суровини са изследвани и одобрени от лабораторията по качествен контрол, а също и дали са подготвени както трябва за влагане в продуктите.

Източник: Месечен бюлетин на Форевър, бр.161, 2015г.

Прочетете още:

Comments are closed.