Сертификати

Компанията Форевър Ливинг Продъктс започва да произвежда гел от вътрешността на лист алое през 1978 година и досега е единствената, която има напитка с над 95% алое. Това се гарантира от печат на Международен научен съвет за алое (IASC) – асоциация, защитаваща производителите на продукти с Алое Вера от нелоялна конкуренция. Той е основан през 1981г. като независим регулаторен орган, който се финансира от членските такси на всички производители, чиито продукти отговарят на съответните стандарти за качество и чистота. За по-малко от 2 години в него членуват вече 25 компании, които заедно създават “морален кодекс”, включващ различни тестове и изследвания. Избират независима лаборатория, в която да се правят изследвания за чистотата и концентрацията на Алое в продуктите.През 1986 г. официално е оповестено, че чистият гел от Алое Вера и нектара с Алое и боровинки на Форевър Ливинг Продъктс са първите, които отговарят и дори надвишават високите стандарти на Международния научен съвет за Алое. Те получават правото да поставят одобрителния печат на IASC на опаковката. Към днешна дата голяма част от продуктите на Форевър притежават сертификати, които се подновяват годишно и гарантират чистота и качеството.

Освен този компанията притежава и още сертификати, които гарантират качеството на продуктите. Те са:

– ХРАНИ БЕЗ ГЛУТЕН – Глутенът е протеин в пшеницата, ръжта и ечемика, който често се добавя в храните, за да им помогне да запазят формата
си, защото има лепилоподобни свойства. Непоносимостта към пшеница и глутен става все по-разпространена и затова Форевър предлага широка гама от продукти, сертифицирани като безглутенови.

– ИСЛЯМСКИ ОДОБРИТЕЛЕН ПЕЧАТ – Те изследваха някои от нашите продуктите и установи, че отговарят на всички изисквания за качество на тяхната организация. Стандар­тите на Ислямското общество също са много високи и фактът, че продуктите отговарят на тях, е следствие от строгото придържане на компанията към съвършена чистота на суровините във всички етапи от производството и опа­коването на продуктите.Халал е термин, обозначаващ всички позволени неща и дейности според Исляма. В контекста на храненето се използва за храна, която е допустима за консумация според ислямския закон и практика.

– ВЕГЕТАРИАНСКИ / ВЕГАН ПРОДУКТИ – С нарастващата популярност на здравословния начин на живот все повече хора избират вегетарианско или веган хранене. Знаем, че и за немалко от собствениците на Форевър бизнес и клиентите на компанията по целия свят този начин на живот е изключително важен. Затова искаме да споделим с вас, че доста от продуктите на Форевър не съдържат никакви животински продукти и са подходящи за вегани и вегетарианци.

– КАШЕР- оценка на еврейската асоцоация КАШЕР, давана само на продукти, отговарящи на изключително строги стандарти за качество и чистота. Процедурата е свързана с посещение на равин, представител на сертифицирана лаборатория, който внимателно инспектира плантациите, методите на работа, самото производ­ство и преработка, както и отделните съставки. Оценката се дава само ако се установи, че всичко отговаря на високите стандарти на „Кашер“. В много кръ­гове се смята, че продуктите, носещи одобрението на „Кашер“ превъзхождат останалите по качество. За много религиозни групи емблемата на „Кашер“ е знак, че този продукт е безвреден и качествен.  

– ХАЛАЛ – Форевър Ливинг Продъктс е сертифициран от Американския ислямски съвет по храни и хранене (IFANCA) да продават част от продуктите си като „Халал”. Според правилата на Халал, което на арабски означава „законен” или „позволен”, продуктите с този сертификат трябва да са доказано чисти от алкохол и съмнителни съставки от животински произход. Полумесецът на Халал е ценно допълнение към останалите сертификати на Форевър.  

– РЕТА – People for the Ethical Treatment of Animals. Хора за етично отношение към животните. Това означава, ч продукти не са тествани върху животни. – Сертификат от международна организация по стандартизация, оценяващ въздействието на фирмите върху околната среда. От 2006 г Форевър въведе програма за екологична устойчивост, сертифицирана е по международния стандарт ISO 14000 и от тогава го защитава ежегодно.

Член на Българска асоциация за директни продажби” (БАДП), организация с нестопанска цел, основана през май 2004 година. Основните цели на асоциацията са:Да създава и утвърждава положителен облик на директните продажби в България; Да повишава професионализма в директните продажби; Да защитава интересите на клиентите и на своите членове. Член на Европейската Федерация на Асоциациите за Директни Продажби .

Comments are closed.