МСМ – важната съставка във Форевъв Фрийдъм и Алое МСМ гел

МЕТИЛСУЛФОНИЛМЕТАН – или защо и как човешкото тяло се нуждае от едно толкова сложно звучащо органично съединение.

Метилсулфонилметанът (МСМ) е органично сярно съединение, което се среща при всички гръбначни животни, вкл. човека. Използва се от нашето тяло за производството на ензими, антитела и в структурата на съединителната тъкан. Представлява хранителен източник на сяра, която от своя страна е важен елемент за аминокиселините, участва в синтеза на протеини и в процеса на формирането на съединителни тъкани – кости, стави, сухожилия, както и в многобройните плътни, рехави и еластични тъкани в подкожието, около кръвоносните съдове, очите, във венците и т.н.
МСМ е всепризнат с антивъзпалителните си качества и широко се използва като необходима добавка при артритни състояния. Подобрява клетъчната пропускливост, затова спомага за снабдяването и с други важни вещества. Може би най-важната му функция е да помага в предотвратяването на окислителните увреждания.

Значението на сярата.

Сярата е четвъртият най-разпространен елемент в човешкото тяло. Среща се в над 150 различни компонента в него. В МСМ се съдържа 34% сяра, но той е повече от просто един източник на сяра. Вече споменахме някои от ползите от сярата. Ето още някои – човешкото тяло се нуждае от нея и при телесното образуване на кератин, както и на имуноглобулин като част от имунната система. Сярата участва и в каталитични процеси на метаболитните реакции, които преобразуват приетата храна в енергия и ни пречистват от непотребните и често токсични отпадни продукти. МСМ e изключително важен при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на мускулите, костите, ставите, вътрешните мебрани, кожата, косата и ноктите.
Сярата бива все по-високо оценявана като жизненоважен елемент, без който организмът ни не би функционирал както трябва и е тревожен фактът, че в днешно време хората вече не си набавят достатъчно сяра от храната, която консумират. Относно детоксикацията, сярата е част от един от най-важните антиоксиданти, които човешкото тяло произвежда – глутатиона. Без сярата глутатионът не действа. Така че част от благотворното действие на МСМ е да помага на организма да произвежда свои собствени антиоксиданти.
МСМ се среща в почти всички сурови храни. Има го в зеленолистните зеленчуци, в чесъна, лука, зелето, броколито, бадемите, орехите, лешниците, житните кълнове, жълтъците. Интересно е, че се съдържа дори в бирата и кафето. Основна съставна част е и в португалското ликьорно вино портвайн. А суровото и непастьоризирано прясно мляко е най-богатият източник на сяра въобще.Токсичност и препоръки за приемане. Медицинските изследвания показват, че МСМ е абсолютно безопасен и може да бъде приеман във високи дози. Дори диетата ви да е богата на храни, съдържащи сяра, можете да приемате МСМ и допълнително във вид на хранителна добавка и да сте напълно сигурни, че това е безвредно.
Ето затова Форевър, знаейки колко е важно това съединение и колко ползи носи то на човешкия организъм, създаде най-добрата напитка на пазара със 100% стабилизиран гел от алое вера в комбинация с МСМ с една единствена цел – да имате един по-добър живот! МСМ ще намерите още и под гормата на крем за локално приложение.

Прочетете още:

Comments are closed.