10 причини да пием Алое Вера

причини да пием алое вера

Класация на 10-те основни причини да пием
ГЕЛ ОТ АЛОЕ ВЕРА

Представете си, че разрязвате току-що откъснато листо от алое вера и изпивате гела от вътрешността му. Най-популярният продукт на Форевър Ливинг – гелът от алое вера, е напитката най-близка по състав до натуралното съдържание на листата на растението. Той е и първият по рода си продукт, получил одобрителния печат на Международния научен съвет за алое. Със своите над 75 хранителни съставки, Aloe Vera Gel може да бъде наречен най-съвършеният натурален растителен сок. След като прочетете класацията на 10-те основни благотворни влияния на алоето върху вашето тяло, сами ще разберете защо алое вера си е спечелило названието „растение-чудо”.

10. Здрави зъби и добра хигиена на устата

Алое вера е много полезно за цялата уста и венците. Пийте гела от алое и почиствайте зъбите си редовно с пастата за зъби на Форевър и по-рядко ще се срещате със своя стоматолог.

9. Бързо облекчаване на кожни раздразнения

Алое вера подобрява функцията на фибробластите. Това са онези забележителни малки клетки, благодарение на които се образува колагенът в организма. Те допринасят за облекчаване на леки изгаряния, порязвания, ожулвания и други кожни раздразнения

8. Подпомага доброто храносмилане

Здравата храносмилателна система ви гарантира, че тялото ви добре усвоява полезните вещества от храната. Алоето има естествени детоксифициращи свойства. Редовното пиене на гел от алое вера може да подобри перисталтиката на червата и да повиши усвояването на протеините, като същевременно да намали количеството „лоши” бактерии в чревната флора. Алоето постига всичко това по напълно естествен начин! Алое вера също така е доказало способността си да облекчава стомашните киселини и други храносмилателни смущения.

7. Подкрепа за имунната система

Алое вера подпомага имунната система по естествен начин. Тъй като имунитетът ни работи по 24 часа в денонощието, за да предпазва организма, алоето с натуралните си имуностимулиращи агенти дава на тялото непресъхващ арсенал, от който да черпи сили. Редовното приемане на 60-120 мл гел от алое вера дневно може да подаде ръка за помощ на вашата имунна система.

6. Регулиране на теглото и енергията

Редовната употреба на алое вера по естествен път изчиства храносмилателната система. Храната, която приемаме, съдържа много нежелани съставки, които могат да причинят летаргия и умора. Приемането на алое вера ни помага да се чувстваме здрави и изпълнени с енергия, а също така допринася за поддържане на телесното тегло в здравословни граници.

5. Възстановяване на колагена и еластина

Алое вера предлага на организма богат източник на градивни елементи за поддържане здравето на кожата. Нашата кожа се обновява на всеки 21 до 28 дни. Като използва хранителните съставки на алоето ежедневно, тя може да се противопоставя по-успешно на процеса на стареене. Дневната доза гел от алое вера е може би именно онова, за което вашата кожа жадува.

4. Дневна доза минерали

Сред минералите, които откриваме в алое вера, са калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк. Какво богатство! Всички знаем, че храните, които естествено съдържат витамини и минерали, се препоръчват за добро общо здраве. Пиенето на гел от алое вера е натурален и здравословен начин да попълним запасите на организма.

3. Дневна доза витамини

Гелът от алое вера съдържа витамини А, В1, В2, В6, В12, С и Е, фолиева киселина и никотинамид. Човешкият организъм не е в състояние да складира някои от тези витамини и затова има нужда да си ги набавя редовно чрез храната. Какъв по-добър начин да му ги осигурим от дневната доза гел от алое вера, която същевременно ще помогне на тялото ни да се защитава от оксидативния стрес?!

2. Противовъзпалителни свойства

В гела от алое вера се съдържат 12 естествени съставки, за които е доказано, че потискат възпалителните процеси без странични ефекти. Алоето може също така да повлияе положително върху подвижността на ставите и мускулите.

1. Градивни елементи за тялото

Аминокиселините са „тухличките”, от които е изградено нашето тяло. Гелът от алое вера на ФЛП съдържа общо 20 аминокиселини. Сред тях са осемте незаменими аминокиселини, които организмът не може да произвежда сам. Редовният прием на алое подпомага поддържането на доброто здраве, защото ни осигурява естествен източник на аминокиселини. Помислете само – цялото това богатство в едва 60 до 120 мл на ден… Както сами виждате от нашата класация, ежедневно приеман чист или смесен с нашата нова напитка с антиоксидантно действие Forever Pomesteen Power, гелът от алое вера на Форевър Ливинг Продъктс е една от най-добрите хранителни добавки на пазара!

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 51, април 2006 г.

Прочетете още:

Comments are closed.