Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар

нектар от алое и червени боровинки

Алое бери нектар

алое и червени боровинкиНектарът от алое и боровинки  е един от петте най-продавани продукта на Форевър и това не е изненада за никого. Той осигурява всички полезни съставки на гела от алое вера плюс още нещо – сладкия вкус на соковете от ябълки и червени боровинки. Често изборът на Алое бери нектар от гамата напитки от алое на Форевър, се дължи именно на неговия приятен плодов аромат. Хубаво е, че освен апетитна сладост, добавените ябълки и боровинки носят много ползи и за здравето. Те са с високо съдържание на антиоксиданти, витамини С и А, калий и пектин за прочистване на храносмилателната система.

Днес все по-често слушаме за полезните качества на червените боровинки като естествен диуретик, прочистващ бъбреците и пикочните пътища. Боровинките поддържат здрава отделителната ни система, благодарение на съдържащите се в тях проанто- цианидини – ценни фитонутриенти. Те имат способност да ни предпазват от бактериални инфекции, като пречат на болестотворните микроорганизми да се закрепят за тъканите в тялото. Това качество на червените боровинки се проявява не само в пикочните пътища, но и в устната кухина и храносмилателната система.Така те могат да допринесат също за предпазване на венците от възпаление и на стомаха от дискомфорт.

Съдържанието на витамин С в боровинките подпомага действиeто на белите кръвни телца, които се борят с бактериите и вирусите, причиняващи настинки и грип. Този незаменим витамин също така има мощни антиоксидантни свойства. Подпомага образуването на вътреклетъчен колаген, отговорен за здравето на кожата и тъканите.

Ползи

На онези от вас, които редовно пият нектар от алое и боровинки, може би им е направило впечатление, че освен новата енергия, с която тази сладка напитка ги зарежда, положителна промяна се забелязва и във външния им вид. Кожата им засиява и възвръща младежкия си вид и еластичност. Ето какво осигуряват червените боровинки на нашата външна обвивка:

  • антиоксидантна защита;
  • по-добро кръвообращение;
  • фитонутриенти, полезни за структурата на тъканите;
  • помощ за оптимално храносмилане.

Здравето на храносмилателната система има пряко отражение върху чистотата и здравето на кожата. Ако усвояването на хранителни вещества е нарушено, в организма се натрупват токсини. Te следва да бъдат изведени от тялото чрез кръвния поток. Когато отровите в тялото станат прекалено много, то не успява да се справи с изхвърлянето им. Toгава те започват да „излизат“ през кожата, което води до поява на акне, обриви, зачервявания и други проблеми.

Когато говорим за разкрасяващите свойства на червените боровинки, не бива да пропускаме, че те съдържат още и пикногенол – много важен антиоксидант с особено благоприятно въздействие върху кожата. Той допринася за поддържане на колагена в нея. Също така понижава и освобождаването на хистамин в организма, което пък означава, че Алое бери нектар може да бъде от полза и на хора, страдащи от алергии.

Полезните съставки на ябълките са добре известни – витамини А и С, калий, пектин, полифеноли и ценни флавоноиди. Те въздействат благо- приятно върху почти всички органи и системи в тялото и подкрепят правилното им функциониране. Съчетани със 100% стабилизиран гел от алое вера и неговите полезни свойства, двата ароматни плода превръщат напитката Алое бери нектар в извор на здраве и младост. Вдигнете празничен тост за здраве и красота с чаша нектар от алое и червени боровинки!

Източник: месечен бюлетин на Форевър, бр.119, 2011г.

Прочетете още:

Comments are closed.