За здрави и подвижни стави

здрави и подвижни стави

Както всички знаем, нашите кости остаряват заедно с цялото ни тяло. При процеса на стареене чувствително намалява производството на костна тъкан, но ние можем да подсилим своя скелет, като включим в храненето си продукти богати на калций. Както костите ни, така и нашите стави и кожа са неизбежно засегнати от процеса на стареене. А човешкото тяло представлява голяма биомеханична машина с повече подвижни части от един автомобил. Или по-точно с 230 самостоятелни стави, които с напредване на възрастта губят подвижността си. От момента, в който станем сутрин, докато си легнем вечер, всички тези стави са в движение.

Непрекъснатото натоварване година след година неизбежно си казва думата. Както в автомобила, така и в тялото ни всички движещи се части трябва да бъдат добре смазани. За тази цел човешкият организъм произвежда протеин, наречен хиалуронова киселина. Той е естествена съставка на нашите съединителни тъкани, така както калцият естествено се съдържа в костите ни. Хиалуроновата киселина е смазката, която омекотява ставите ни и им позволява да се движат свободно и безпрепятствено, а също така възстановява и влагата в кожата. Именно тя й придава онзи гладък и млад вид, който всички се опитваме да съхраним колкото се може по-дълго. Как ще реагирате, ако ви кажем, че вече има начин да подсилите не само костите, но и ставите и кожата си? Има продукт, който може да ви помогне да запазите сегашната си подвижност или може би дори да я подобри. Ще искате да научите повече за него, нали?

FOREVER ACTIVE HA

Няма да ви измъчваме повече с догадки, защото Форевър Ливинг създаде революционната хранителна добавка с хиалуронова киселина Forever Active HA. Съвсем доскоро хиалуроновата киселина трябваше да се инжектира директно в ставите или под кожата, защото храносмилателната система не може да я усвои в естественото й състояние. Благодарение на процеса Injuv® вече е възможно тази ценна органична киселина да се приема и под формата на таблетки. Новата хранителна добавка на ФЛП се възползва от това ново научно откритие, за да даде на вашето тяло тласъка, от който то се нуждае.

Хиалуроновата киселина поддържа и смазва ставите ни по естествен начин. Тя притежава и свойството да задържа вода в количества до 1 000 пъти по-големи от собственото й тегло, което означава, че с нейна помощ можем да доставим ценна влага до всяка една клетка от кожата си. А както знаем, кожата ни е огледало на това, което става вътре в организма. Всеки кожен проблем е проява на вътрешните потребности на тялото, сред които са и хранителните дефицити. Приемането на Forever Active HA осигурява нужната влага на кожата и ставите ни. Тя съдържа не само уникална форма на хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло, но и масла от джинджифил и куркума. Тези две растения са ни по-познати като хранителни подправки. Древната източна медицина ги използва от хиляди години за облекчаване на ставни проблеми.

Съдържание:

Маслото от джинджифил е изпитано средство за поддържане на здрави и подвижни стави.  Японската традиционна медицина го използва за масаж при гръбначни и ставни оплаквания. В Тибет го прилагат за възстановяване след боледуване. Съвременните проучвания доказват, че джинджифилът притежава силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Смята се, че активните му съставки са ароматни кетони, които имат действие много наподобяващо това на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства, но без многото им вредни странични ефекти.

Куркумата е позната на мнозина като жълтата подправка, на която се дължи специфичният цвят на ястията с къри. Но проучванията сочат, че хранителни добавки, съдържащи куркума и джинджифил, могат значително да облекчат ставните и мускулни болки. Маслото от куркума е богато на калий и желязо. От векове се употребява като противовъзпалително средство в традиционната индийска лечебна практика Аюрведа. Механизмът на действието й все още не е напълно изяснен, но се смята, че куркумата възпрепятства производството на възпалителните агенти простагландини и левкотрини.

Forever Active HA съчетава тези две билки с хиалуронова киселина в една невероятна формула за смазване и омекотяване на ставите, за да почувствате отново радостта от движението. Дори в момента да нямате оплаквания от ставите си, ежедневното приемане на Forever Active HA е важно за поддържане на вашия активен начин на живот и на сияйната ви кожа.

Още препоръки:

Въпреки че здравето на ставите е нещо сложно, поддържането му е съвсем просто. То зависи само от дневния ви режим и продуктите от семейството на Forever Freedom. Forever Freedom е уникална напитка с алое вера, богата на глюкозамин, хондроитин и метилсулфонилметан. Тя предлага на организма ни градивни вещества за синтезиране на био-смазка за ставите. Така ги поддържа здрави и подвижни. За локално облекчение на напрегнати и уморени стави и мускули ви предлагаме Aloe MSM Gel. Той съчетава алое вера с органична сяра и билкови екстракти. Нанесете с леки масажни движения и почувствайте как напрежението от деня се стапя.Независимо дали едва сега започвате да усещате въздействието на годините върху своите стави и кожа или от дълго време се борите с него, Forever Active HA, като част от семейството на Forever Freedom, е начинът отново да превърнете тялото си в добре смазана машина. 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 49, февруари 2006 г.

Прочетете още:

Comments are closed.