Силата на Алое Вера

алое вера

Знаете ли, че полезните свойства на алое вера са ценени от векове?

Алое вера или Алое Барбадензис Милър е един от около 300 вида алое по целия свят. Макар че прилича на кактус, всъщност е сукулент, принадлежи към семейството на лилиите и е родственик на лука, чесъна и аспержите. Смята се, че около четири вида алое са ценни за хората и животните от хранителна гледна точка,.Алое Барбадензис Милър – видът, използван от Форевър, е най-ефикасен от тях.

Алоето било популярно в древноегипетската цивилизация и най-вероятно се използва още от 2 200 г. пр. н. е. Според една легенда Аристотел посъветвал Александър Велики да покори остров Сокотра, за да се сдобие с изобилно растящото там алое, необходимо за лечение на ранените му воини. Друго предание разказва, че царица Клеопатра използвала алое, за да поддържа кожа- та си мека и красива. Напоследък все повече се увеличава популярността на растението като съвременна съставка в продуктите за здраве и грижи за кожата.

Смята се, че алое вера подкрепя имунните функции и здравето на кожата. Ценено е заради прочистващите си свойства и е идеален помощник за добро храносмилане, защото може да подкрепи стомашно-чревните функции. Форевър се гордее с факта, че използва само гела във вътрешността на листата без корите и сока под кората. Няма доказателства, че този сок, придаващ горчив вкус на листата, има някакви полезни за здравето свойства. Гелът във вътрешността се счита за най-благотворен – колкото по-високо е съдържанието му в даден продукт, толкова по-добре! За щастие съдържанието на алое в гела за пиене на Форевър е повече от 95%!

Алое вера е в основата

Алое вера е в основата на всичко във Форевър и начинът, по който се отнасяме към растенията си, дава добра представа за ценностите.. Най-напред листата алое се берат внимателно на ръка, за да останат непокътнати уникалните свойства на гела. Алоето се обработва в рамките на броени часове след откъсването. Щом гелът бъде отделен от листата, кората се връща обратно в почвата като естествен тор. Гелът преминава през патентования процес на стабилизация на Форевър, преди към него да бъдат добавени други съставки за производството на чудесни и ефикасни продукти.

„… до 2021 г. се очаква световният пазар на алое вера да достигне 728 млн. долара.“ – Експертни пазарни проучвания

Защо е важно това?

Според прессъобщение, основаващо се на доклад на Експертни пазарни проучвания (Expert Market Research), до 2021 г. се очаква световният пазар на алое вера да достигне 728 млн. долара*. През по- следното десетилетие той расте с добро темпо и успехът му до голяма степен се дължи на положителния ефект, който козметиката и напитките от алое вера оказват върху здравето и външния вид на потребителите.

Докладът също казва, че: „…няколко научни изследвания върху полезните свойства на алое вера, проведени от различни институти, също затвърдиха увереността на потребителите в употребата на продукти от алое…“ Винаги сме знаели, че това растение е невероятно, но е вълнуващо да видим, че и според широката публика то може да играе съществена роля в ежедневието на всеки. *

„Според Бъдещи маркетингови анализи (Future Marketing Insights) дългосрочната перспектива пред глобалния пазар на екстракти от алое вера е положителна. Прогнозата е, че световните приходи ще надхвърлят 3,3 милиарда долара до 2026 г. Очаква се обемът на глобалния пазар на алое екстракти да расте със 7,4% съставен годишен ръст до 2026 г.“ – prurgent.com**

Източник: месечен бюлетин на Форевър, бр.182, 2017г.

*Можете да прочетете оригиналното прессъобщение на адрес   http://www.openpr.com/ news/407335/Global-Aloe-Vera-Gel-Market-toReach-US-728-Million-by-2021.html

** Източник: http://www.prurgent.com/2016-11-30/pressrelease419538.htm

Прочетете още:

Comments are closed.