Помощ при проблемен стомах и черва

помощ при проблемен стомах и черва

Подут корем и усещане за тежест, затруднено и нередовно изхождане, спазми, прекомерно отделяне на газове… Заседналият начин на живот, лошото хранене и недостатъчният прием на течности са сред основните причинители на тези гастро-смущения. Когато не се лекуват адекватно и навреме, те стават хронични, предизвикват нарушения в чревната микрофлора, хемороиди, умора и главоболие, акне, лош дъх, състарена кожа и др. Много е важно в тези случаи да не се прекалява с лекарствените медикаменти, както и с продуктите, които водят до привикване. За известно време, те облекчават симптомите, но всъщност не елиминират причината за появата им. Прекомерната употреба на тези средства обикновено задълбочава проблема  и прави още по-трудно елиминирането му.

Фитотерапията и в частност билките, които доказано подобряват работата на храносмилателната система и очистват тялото от отходните шлаки, без да предизвикват нежелани последствия, са най-доброто решение за трайно подобрение на състоянието. Съществуват клинично проучени лечебни растения, които осигуряват 100% извеждане на токсините от стомашно-чревния тракт, подобряват перисталтиката на червата и улесняват изхождането, без приемът им да води до привикване.

Алое вера е едно от тези растения.  Редовният прием на гел от алое вера  е подходящ при остра и хронична констипация, подут корем, нарушено храносмилане, хемороиди, склонност към прекомерно образуване и отделяне на газове.

Ето някои от ползите, които има организма от редовния прием на гел от алое вера:

1. Въздейства върху червата
Алое вера има чудесен ефект върху функцията на червата, който гарантира, че чревното съдържание преминава през тях спокойно и ефективно. Гелът от алое вера елиминира неприятните колики, предотвратява образуването на газове, успокоява нервния стомах.

2. Подпомага здравословното храносмилане
Здравият стомашно-чревен тракт означав, че полезните хранителни вещества от храната се усвояват пълноценно в кръвообращението.  Има ясни клинични резултати, че пиенето на гел от алое вера подобрява абсорбирането на полезните съставки и особено на протеините. Редица други вещества се усвояват много по-добре под влияние на алоето.

3. Въздейства върху чревната флора
Алое вера естествено балансира организма в много отношения и това негово въздействие е най-изявено в червата, където има свойството да регулира различните бактерии, които ги обитават. Например, ако в чревната флора на човек преобладават дрождите, приемът на гел от алое вера може да регулира количеството им. Същото може да се каже и за вредните бактерии, които могат да се заселят в червата при определени обстоятелства.

Противовъзпалителен и обезболяващ ефект
Сред съставките на гела от алое вера са открити няколко с естествено противовъзпалително и обезболяващо действие. Хората, които приемат гела редовно, често откриват, че различни възпаления в тялото им се повлияват благоприятно. Особено добре се повлияват болести като язва, гастрит, колит. Лекува рани и възпаления.

Като допълнителна помощ може да се пие чай от следните билки: мента, жълт кантарион и кориандър.

– Ментата помага да се преодолее синдромът на нервния стомах. Успокоява възпалителните процеси в храносмилателната система и болките в нея. Ментата действа за диспепсията на стомаха и оздравителните процеси. Малко известен е и фактът, че ментата унищожава глисти и паразити, които в много случаи са причинители на сериозни заболявания. Тя е сред първите лечебни растения, за които се сещаме при болки и крампи в коремната област и е едно от натуралните средства срещу раздразнено дебело черво. Ментата подобрява храносмилането и активира ленивия черен дроб

– Жълтият кантарион помага при язвена болест, гастрит, болест на дванайсетопръстника. Всички стомашни неразположения и болести се повлияват добре от действието на жълтия кантарион, защото той успокоява симптомите и лекува рани и възпаления. Премахва киселини, газове, гадене, колики, лошо храносмилане, диария. Противовъзпалителното действие, балансиращо дразненето на лигавицатасе дължи на съдържанието на хромони (да не се бърка с хормони) – фенолни съединения, ефектът от които е близък до този на кортикостероидите, поради което може да се използва и при хемороиди.

– Кориандърът подпомага функциите на храносмилателната система и перисталтиката на червата. Прилага се с успех като средство за премахване на газовете в стомаха, за лениви черва, запек, болест на Крон. С добро въздействие върху стомаха, дванадесетопръстника и червата. Облекчава подуването и свързания с излишните газове дискомфорт. Има спазмолитично действие.

Когато приемате  гела от алое вера с всичките негови важни и лековити съставки, вие осигурявате достатъчно хранителни вещества на организма, за да могат неговите сложни ензимни системи да функционират наистина добре. Това означава, че организмът ви може да работи на 100% . Резултатът за вас е чудесното чувство, че сте изпълнени с енергия и жизненост всеки ден!

Прочетете още:

Comments are closed.