Да запазим форма и след почивката

да запазим форма и след почивката

Лято. Слънце. Плаж. Море. Да поддържаме добра фигура!

Лятната почивка е едно от най-очакваните преживявания за всеки. Започваме да планираме отпуската си още през март и наред с това къде, кога и с кого, обикновено на дневен ред излиза и въпросът как ще прекараме заслужената си почивка. Тъй като мнозинството от хората избират морския бряг за отмора, въпросът „как ще изглеждам на плажа в банския си костюм?” силно вълнува особено нежната половина от човечеството.

С наближаването на лятото, обикновено променяме положително хранителните си навици, зачестяваме посещенията във фитнес-клуба, така че в навечерието на жадуваната лятна отпуска да можем да се похвалим с добра визия. Но как да прекараме отпуската си така, че да запазим този по-фин външен вид максимално дълго, а не само за тези две или три седмици?

Ето няколко практични съвета.

  • 1. Закусвайте. Не случайно закуската се определя като най-важното хранене за деня. Тя ще ви зареди с енергия и ще избегнете опасността от прегладняване. Забравете тестените закуски и сандвичите и заложете на пресните сезонни плодове. Добавете порция Форевър Лайт, разтворена в обезмаслено прясно или кисело мляко и добрият старт на деня ви е гарантиран. Ако се чувствате все още гладни, хапнете няколко сурови ядки;
  • Пийте. Винаги носете малка бутилка вода със себе си. Много често изпитваме чувство на глад просто защото организмът ни има нужда от вода.Ограничете максимално консумацията на кафе и алкохолни напитки – най-вече на бира и сладки коктейли – позволявайте си чаша-две вино, най-добре с вечерята. Чаят с цветчета от алое , изстуден и подправен с малко мед от Форевър и лимон е освежаваща напитка, много подходяща за горещите летни дни;
  • Хранете се умно. Разбира се, че отпуската е времето, когато обичаме да се поглезим и често си позволяваме да похапнем повечко от вредните храни, които през останалата част на годината обикновено избягваме. Но нека това става с мярка. За да сведете до минимум щетите, които малкият лакомник у вас може да нанесе върху тялото ви, винаги носете със себе си Форевър лийн и взимайте по една или две таблетки непосредствено преди хранене. Форевър гарциния  приемана три пъти дневно по една таблетка, пък ще ви помогне да държите апетита си под контрол и да избягвате преяждането.

Не е толкова трудно, нали?

Таня Стаева
Управляващ директор на ФЛП България

Информационен бюлетин на Форевър България, бр. 115, 2011г.

Прочетете още:

Comments are closed.