Нектар от алое и праскови – за всички възрасти

Aloe Bits n’ Peaches

Какво разбираме под понятието „жизненоважни вещества” и каква е връзката им с ежедневното ни хранене днес? На първо място, това са витамините и провитамините, като безспорно незаменими градивни елементи на всички жизнени процеси. Към тях спадат и така наречените вторични растителни вещества (биофлавоноиди), както и микроелементи като желязо, мед, цинк, селен и др.

През последните десетилетия бяха открити много вещества, представляващи „управляващи елементи” за жизнените процеси на растенията, а също така и с основно значение за обмяната на веществата в човешкия организъм. Колкото по-дълбоко навлизаме в тайната на жизнените процеси и на обмяната на веществата, толкова повече осъзнаваме значението на жизнено- важните вещества. Много от тях – като каротиноиди, флавоноиди и антоциан са изследвани подробно и тяхната биохимична активност в нашия организъм е потвърдена.

В нашия ALOE VERA GEL – натурален екстракт от листата на Алое Вера, се съдържат повече от 200 от тези основни жизненоважни вещества. Именно по тази причина той е изключително полезен за здравето на развиващия се детски организъм. Учени в областта на храненето изхождат днес от факта, че ежедневното приемане на един до два грама вторични растителни вещества (биофлавоноиди) чрез балансирано хранене е необходимост, която предотвратява дефицита на жизненоважните вещества.

Потребителски изследвани в различни страни от западна Европа доказват, че приемането на баластни вещества е до 60% под необходимите дневни дози и това се дължи на постоянен, небалансиран хранителен режим още от детска възраст. От своя страна баластните вещества и растителните влакна (фибри) са носители на вторични растителни и жизненоважни вещества. Това значи, че дефицитът им води до дългосрочни нарушения и липси.

алое и прасковиФоревър Ливинг Продъктс разработи специалния продукт ALOE PEACHES, за да предложи на децата една вкусна и лесна за приемане напитка с алое. В нея са комбинирани много баластни вещества с над 84% от нашия чист Алое Вера Гел. Така ALOE PEACHES предлага така необходимите жизненоважни вещества и се превръща в отлична добавка към хранителния режим на нашите деца и за техните майки. Сочните плодове  са също източник на витамин А, лутеин и ликопен, които играят важна роля за зрението, както и за поддържане на имунната система в оптимално състояние. Към полезните 75 съставки на гела от алое вера, прасковите прибавят допълнително калий, фолиева киселина, флавоноиди и натурални плодови захари.

Но възрастните хора се нуждаят от пълноценно хранене не по-малко от децата. Набавянето на основните жизненоважни вещества чрез консумация на растителни продукти не е достатъчно осигурено с напредване на възрастта. Това се дължи на отслабващата ефективност на храносмилането и за съжаление на все по-еднообразния и непълноценен начин на хранене. Баластните вещества и растителните влакна са не само носители на вторичните растителни и жизненоважни вещества, но и същевременно осигуряват здравословно функциониране на червата. С ALOE PEACHES от Форевър Ливинг Продъктс имате възможност с един удар да решите тези два проблема на храненето

В нашия нектар от алое и праскови се съдържат повече от 200 жизненоважни вещества, благодарение на чистия, натурален гел от Алое Вера. А към него е добавен и концентрат от праскова с допълнителни, много ценни и полезни баластни вещества и растителни влакна. Тази комбинация означава:

  • повече жизненоважни вещества
  • повече баластни вещества
  • по-добро здраве.

Месечен бюлетин на Форевър – бр.4, 2002г.

Прочетете още:

Comments are closed.