Здравословни съвети за учебната година

Когато дойде време децата отново да тръгват на училище, храната е едно от големите ни притеснения. След дългите ваканционни дни, в които сме внимавали какво ядат и сме се старали да наблягат на плодовете и зеленчуците, в началото на учебната година започваме да се тревожим какво ще обядват и хапват набързо в междучасията. Как да сме сигурни, че си набавят оптимални количества от ключовите за здравето и развитието им хранителни вещества? Освен това училището върви ръка за ръка с доста извънкласни занимания, писане на домашни и други дейности, които поглъщат голяма част от нашето време. Става по-трудно да планираме и приготвяме здравословна храна, а и собствената ни енергия се изчерпва по-бързо.

Предлагаме ви пет бързи съвета как оптимално да използвате ограниченото си време.

1 Започвайте деня с питателна закуска.
Според изследванията децата, които редовно приемат балансирана храна сутрин, имат по-високи резултати в училище и по-добро поведение в сравнение с онези, които пропускат закуската. В сутрешното ядене можете да редувате яйца, пълнозърнести препечени филийки, овесени ядки с плодове, протеинови смутита с плодове и кисело мляко. Ако децата ви обичат зърнени закуски, избирайте им такива, които съдържат поне 3 грама фибри и по-мал- ко от 6 грама захар в една порция. Четете етикетите внимателно и купувайте най-доброто. В момента на пазара има избор от зърнените закуски с повишено съдържание на протеини и фибри, така че няма да се затрудните.

2 Планирайте храненията и се подготвяйте предварително.
Разпределяйте зеленчуците и ядките на порции в отделни торбички, за да улесните сутрешните пригото- вления за деня. Ако разполагате с достатъчно пространство у дома, дори можете предварително да си подготвяте плодове и бутилки с вода за всеки ден. Наредете ги на удобно място и просто ги грабвайте в движение, вместо да се суетите объркано и да се чудите какво сте забравили.

3 Избягвайте опаковани, преработени храни.
Те нямат почти никаква хранителна стойност, а само затормозяват организма с твърде големи количества захар, мазнини и сол. Опитвайте се всяко хранене да включва протеини, зеленчуци и плодове, като се ста- раете те да са възможно най-пресни.

4 Забавлявайте се с междинните закуски.
Нека хапванията след училище да бъдат забавни мигове за разтоварване от напрежението. Предлагайте на малчуганите си различни плодове и зеленчуци, смутита или пълнозърнести крекери и сирене, докато си говорите с тях как е минал денят им и преди да започнат да подготвят домашните си. Режете плодовете и зеленчуците в забавни форми и ги превърнете в част от ежедневния режим на децата след училище.

 5 Добавете балансиран мултивитаминен и мултиминерален продукт.
За да сте спокойни, застраховайте се, че децата ви получават всички необходими хранителни компоненти за оптимално здраве и растеж. Но не пропускайте и самите себе си – поддържайте и своята жизненост с подходящата добавка! И накрая – давайте добър личен пример! Трудно е да убедиш детето си да обръща внимание дали това, което яде, е с висока хранителна стойност, ако самият ти не го правиш. А това включва и приемането на ежедневна витаминна и минерална добавка.

Учените във Форевър знаят колко трудно е да се храниш оптимално и здравословно всеки ден в забързания ни свят. Затова създадоха революционни, балансирани формули и за деца, и за възрастни. С тяхна помощ можем да се застраховаме допълнително, че цялото ни семейство получава препоръчителните дневни дози витамини и минерали.

Витамини за децаФоревър кидс са дъвчащи мултивитамини без изкуствени оцветители или консерванти. Фитонутриентите са извлечени от полезни храни, сред които моркови, цвекло, броколи, спанак, сини и червени боровинки, ябълки, домати и ягоди. Съдържат още патентовани хелатни минерали, които предлагат елементите в тяхната най-безвредна и лесно усвоима форма. Натуралният аромат на грозде ще хареса и на вас, и на децата ви.

МултивитаминиФоревър дейли е революционна добавка, която доставя оптимални количества важни натурални фитонутриенти, биофлавоноиди, витамини и минерали, съчетани с патентована комбинация от плодове и зеленчуци. Уникалната формула е създадена, за да подхранва и защитава организма, като попълва липсите във всекидневното ни хранене и осигурява оптимално здраве и жизненост.

Прочетете още:

Comments are closed.