Подкрепа за имунитета преди зимата

подкрепа за имунитета преди зимата

Подкрепи имунитета

След горещото лято и топлата есен неизбежно ще последват по-хладни дни и месеци. Но не е задължително вятърът, дъждът и студът да са синоним на настинки, грипове и отпадналост. Ако се грижим добре за организма си и подкрепим защитните му сили, ще можем истински да се радваме на зимата. В сезона, през който имунитетът ни е подложен на изпитания, мъдрите думи, че е по-ефективно и по-евтино да инвестираме в себе си, преди да изгубим здравето си, придобиват още по-голям смисъл.

Съвременният човек живее в условия на постоянен стрес, намалена двигателна активност и нерационално хранене. А още от времето на Хипократ е известно, че хората, които се хранят лошо, са по-чувствителни към инфекциозни заболявания. Дори когато се стремим към здравословен начин на живот и съзнателно променяме житейските си навици, храната, която консумираме е непълноценна. Съвременните методи на експлоатация на почвите и отглеждане на растителни култури за храна на човека лишават храната ни от биологично активни вещества, витамини и минерали. И тук на помощ идват добавките към храненето, чиято задача е да доставят онова, което оптималното хранене не е в състояние да ни даде.

В храните и добавките се съдържат вещества, които имат специална роля при имунните реакции, в синтеза и осигуряване на активността на имунните клетки. Най-важните сред тях са белтъци, витамини (А, С, Е и В6), минерали (желязо, цинк и селен), биологично активни вещества, съдържащи се в растенията (каротини, флавоноиди, сулфиди и сапонини) и млечнокисели бактерии. Ако искаме да стимулираме естествените си защитни сили, в период на повишен епидемиологичен риск от инфекции, какъвто е зимата, трябва да си осигурим ежедневен прием на тези жизненоважни хранителни вещества и да преоценим начина си на живот

Алое вера

Стабилизираният гел от алое вера на Форевър подпомага имунните механизми. Богатото съдържание на аминокиселини, полизахариди, витамини, олигоелементи, ензими, минерали и още над 200 полезни вещества спомагат за активиране на клетките на имунната система чрез:

  • оптимизиране броя и дейността на Т и В-лимфоцитите;
  • ускоряване защитните функции на макрофагите;
  • стимулиране синтеза на защитни вещества по кожа и лигавици;
  • засилване на противотуморната активност на лимфоцитите;
  • стимулация на продукцията на стволови клетки от костния мозък;
  • детоксикация и антиоксидантен ефект;
  • осигуряване на енергия за имунния отговор.

Доказано е, че алое вера действа болкоуспокояващо (приложено върху засегнато място блокира болката и облекчава възпаленията), противоалергично, антиоксидантно, стимулира производството на кератин, (подобрява еластичността на кръвоносните съдове, регенерира увредени тъкани), има и ефект на природен антибиотик (унищожава не само вредни бактерии, но и различни вируси, действа като фунгицид. Напитките от алое вера на Форевър са съкровищница от полезни вещества, които балансират храносмилателната и имунната система, зареждат ви с жизненост и енергия. Изберете най-подходящата за вас измежду Гел от алое вера , Алое бери нектар , Форевър фрийдъм,  Нектар от алое и праскови

Антиоксиданти

Антиоксидантите от естествени източници неутрализират излишъка от свободни радикали в организма – нестабилни и вредни кислородни единици. Те са естествен продукт от обмяната на веществата, но се внасят в тялото и отвън – от замърсената околна среда, храни, лекарства, слънчева активност, вредни навици. Излишъкът от свободни радикали причинява оксидативни увреждания на тялото, сърдечни заболявания и рак.

За да се предпазим, си изработваме защитно поведение, но е задължително да си набавяме достатъчни количества антиоксиданти с храната. Откриваме ги най-вече в плодовете и зеленчуците, както и всички храни от семейство бобови. Гамата от хранителни добавки с антиоксидантно действие на ФЛП е внушителна – напитките от алое вера, невероятният плодов коктейл Поместийн пауър (код: 262) натуралните антиоксиданти – Лициум плюс (код: 072), Кардио здраве (код: 312),Абсорбент-С (код: 048)Чесън и мащерка (код: 065), Зелени поля (код: 068),, Форевър айвижън“

Омега мастни киселини

Мастните киселини от група омега-3 са жизненоважни за всяка клетка в човешкото тяло, но организмът ни не може да ги произвежда сам. Те имат противовъзпалително действие, понижават алергичната нагласа, намаляват риска от инфекциозни заболявания и тежестта на протичането им. Незаменими при подрастващите, омега-3 мастните киселини подобряват предаването на нервните импулси, развиват концентрацията и способността за учене, повишават устойчивостта на стрес, подпомагат имунната система, осигуряват жизненоважна енергия за растеж. При деца с наднормено тегло създават чувство на ситост и активират изгаряне на излишните мазнини. Източници на омега-3 са мазните риби, миди и калмари, ленено семе, орехи – храни, които в забързаното ежедневие често не ни достигат. Отлично допълнение към диетата ни може да бъде хранителната добавка на Форевър Арктическо море (код: 376), която съчетава преимуществата на растителните и рибните полиненаситени мазнини.

Минерали

Човешкият организъм не е в състояние да синтезира нито един минерал и внасянето им под форма на хранителни добавки е наложително. Особено важни за имунния отговор са желязо, цинк и селен. Според изследване на учени от Оксфорд приемът на цинк съкращава продължителността на простудните заболявания и понижава тежестта на симптомите. Минералът се съдържа в яйца, риба, гъби, хляб и пресни плодове. Недостигът на желязо пък парализира изграждането на имунния отговор. Източници на двата минерала сред добавките на ФЛП са Нейчър-мин (код: 037), Зелени поля (код: 068). Селенът е най-важният микроелемент за антиоксидантната защита на човека, особено при превенцията на рака. Селен може откриете в добавката „Форевър чесън и мащерка“.

Имуностимулатори

Мощен тласък в помощ на имунитета предлагат пчелните продукти на ФЛП. Пчелното млечице (код: 036) съдържа ензими, протеини, минерали, витамини А, C, D, E и B комплекс, всички осем незаменими и десет заменими аминокиселини. Подпомага обмяната, дава енергия, овладява стреса, забавя стареенето. Пчелният прополис (код: 027) е най- ефикасният природен антибиотик. Съдържа 22 аминокиселини, витамини от групата B комплекс и е подсилен с пчелно млечице. Пчелният прашец (код: 026) съдържа витамини C, D, E, K, бета каротин, B комплекс, минерали, ензими, растителни мастни киселини, въглехидрати, протеини и 22 аминокиселини. Дава енергия, поддържа здравето на кръвоносната, храносмилателната, имунната и нервна системи.

Пробиотични бактерии

Под лигавицата на тънките черва са разположени 80% от клетките на имунната система. Това е първата бариера при среща с болестотворни и вредни агенти, попадащи в организма чрез храната. Пробиотичните бактерии потискат гнилостните процеси в червата и възстановяват чревната микробна флора, чието състояние и баланс са определящи за здравето. Създават бариера пред вредните бактерии, потискат растежа им и предотвратяват възпаленията. Те подобряват хранителния баланс, като осигуряват необходимите аминокиселини и естествени витамини. Доказано е, че стресът предизвиква нарушения в имунната система на червата и редовният прием на пробиотици е задължителен както за здрави хора, така и за такива с проблеми. Можете да се доверите на Форевър Актив Про-Б.

Месечен бюлетин на ФЛПБ – бр.129, 2012г.

Прочетете още:

Comments are closed.