Форевър дейли – здравето е във вашите ръце

здравето е във вашите ръце

Сега е най-добрият момент отново да поемете контрола върху собственото си здраве.

Продължение от: Да се погрижим за здравето с Форевър Дейли.

Миналия месец ви разказах колко важен е балансът на витамините и минералите, но всъщност Форевър дейли предлага далеч повече от това. Същинското хранене е клетъчното хранене. Телата ни са изградени буквално от милиарди отделни клетки. За да се хранят те добре, нутриентите в храните и хранителните добавки трябва да стигат до всяка от тях, във вид, удобен за усвояване и придружени от всички нужни кофактори. Клетъчното хранене не се определя от списъците с препоръчителните дневни дози, а от онова, което реално се доставя до тях и се оползотворява. Именно това наричаме „бионаличност“ – да бъдат хранителните вещества налични и използваеми на клетъчно ниво.

МултивитаминиЕто защо едни от най-важните нутриенти във Форевър дейли са и най-микроскопичните, тъй като използваме патентована технология за микронизация, която значително подобрява усвояването и бионаличността на съставките. Авангардната ни технология за молекулярно капсулиране раздробява трудни за усвояване хранителни вещества на отделни молекули, които обвива в натурална микрокапсула за максимално всмукване в клетките. Намаляването на размерите на нутриентите значително подобрява абсорбирането им – до 18 пъти при някои от тях. Предимствата са две – оптимално оползотворяване на хранителните вещества и по-малки и лесни за поглъщане таблетки.

Освен витаминно-минералния комплекс, във Форевър дейли сме вложили и комбинация от нутриенти за специализирана клетъчна подкрепа. В нейния състав влизат коензим Q10 и алфа-липоева киселина, микронизирани чрез описания току-що уникален процес, който силно намалява размера на частиците и така чувствително улеснява усвояването и оползотворяването на тези особено важни хранителни вещества от организма. Коензим Q10 присъства във всяка наша клетка и е жизненоважен, защото пренася в тях заредените с енергия прото ни и електрони, необходими за производството на аденозинтри- фосфат (АТФ) – непосредствен източник на кл тъчна енергия.

Алфа-липоевата киселина (АЛК) може да подпомогне абсорбирането на коензим Q10, както и да подкрепи рециклирането на витамини E и C. АЛК е необикновена, защото за разлика от останалите антиоксиданти, които могат да функционират или само във вода, или само в мазнини, тя ни защитава от вредното въздействие на свободните радикали и в двата вида среда. Известна е още като метаболитен антиоксидант, защото без нея клетките не могат да използват захарите и да произвеждат енергия. А здравата и заредена с енергия клетка е основа за здраво и жизнено тяло.

Антиоксидантите привличат огромно внимание в здравната общност, след като многобройни изследвания продължават да доказват, че те могат да предпазват човешкия организъм от оксидативен стрес. Съществува голямо разнообразие от антиоксиданти и всеки от тях допринася за здравето ни по свой уникален начин. Затова е по- добре да приемаме малки количества от няколко различни такива нутриента, отколкото по много само от един. Форевър дейли съдържа широк спектър от полезни за здравето антиоксиданти, сред които са биофлавоноидите кверцетин, рутин и хесперидин, както и каротеноидите лутеин, ликопен, зеаксантин и ресвератрол. Биофлавоноидите са мощни растителни антиоксиданти, незаменими за усвояването на витамин C.

Човешкият организъм не може да ги произвежда сам и затова те трябва да се набавят с храната. Вложените във Форевър дейли антиоксиданти имат потенциал да допринасят за добро кръвообращение, здрава кожа и имунитет. Кверцетинът, в комбинация с витамин С, подкрепя кожата и съединителните тъкани, тъй като заедно играят важна роля във формирането на колагена. Всеки ден нови научни изследвания затвърждават увереността ни в здравословните свойства на каротеноидите. Тези мощни противници на свободните радикали увеличават устойчивостта на нашите клетки към агресията на околната среда и предотвратяват увреждането им, което може да компрометира здравето на целия ни организъм.Едно от нещата, за които повечето здравни експерти са единодушни, е жизненоважната роля на плодовете и зеленчуците в здравословното хранене. Но днес зеленчуците вече не са само зелени, защото имаме нужда и от сини, жълти, червени и бели. Всеки плод и зеленчук има свой естествен цвят – често е ярък и винаги привлекателен. Шарената окраска се дължи на фитохимикалите, съдържащи се в тези натурални храни. Те представляват полезни за здравето природни съединения, които са 100% съхранени във Форевър дейли, благодарение на използваната технологията за сушене чрез замразяване. Повечето плодове и зеленчуци се делят на пет категории – зелени, бели, червени, жълто-оранжеви и синьо-лилави. Най-пълноценно подкрепяме здравето на организма си, когато ядем различно оцветени натурални храни. Патентованата комбинация FVX20 във Форевър дейли съдържа плодове и зеленчуци и от петте цветови категории.

Повечето от вас познават невероятните качества на алое вера. Но знаете ли какво е АОС комплексът във Форевър дейли? Алое олигозахаридите представляват изумително научно откритие за доставяне на нутриенти до клетките, тъканите, органите и системите, които се нуждаят от тях. Системата бе разработена, за да предложи 55-те хранителни съставки на Форевър дейли във възможно най- лесна за усвояване форма. От години различни проучвания доказват, че алое вера има уникално свойство да подобрява бионаличността на останалите нутриенти. АОС комплексът бе създаден по патентована технология, която съчетава витамините, минералите и антиоксидантите във Форевър дейли с изключителния гел от алое вера на Форевър Ливинг Продъктс. Тайната се крие в полизахаридите, които откриваме в алоето. Според научните хипотези тези олигозахариди могат да създадат защитен слой под формата на слизеста ципа, която да задържа незаменимите нутриенти в близост до рецепторните центрове по-дълго време и така да им даде по-голям шанс да бъдат ефективно абсорбирани. Проучвания потвърждават, че когато алоето е в тясна връзка с хранителни вещества, като тези във Форевър дейли, степента им на относително усвояване се повишава чувствително.

Но нима всичко това означава, че вече нямате нужда от напитките от алое вера?Напротив! Казаното дотук е поредната причина да пиете алое всеки ден. Благодарение на неговия синегргичен ефект върху усвояването на нутриентите, с ежедневното му приемане вие максимално увеличавате полезното действие на Форевър дейли. Алое вера и Форевър дейли – каква невероятна комбинация! Предлага ви я единствено Форевър Ливинг Продъктс!

Сега е идеалният момент да бъдете част от ФЛП, защото разполагате с най- добрите продукти за здраве в света! Направете крачка в правилната посока и дарете спокойствие на себе си и на любимите си хора. Завинаги преустановете лутането из темата храни и хранителни добавки. Сега е най-добрият момент отново да поемете контрола върху собственото си здраве.

Стив Хачет,
управител на Форевър Нутрасютикъл

Информационен бюлетин на Форевър България – бр.141, 2013г.

 

 

Прочетете още:

Comments are closed.