8 решаващи фактора за нашето здраве

8 решаващи фактора здраве

„Избери най-доброто! Навикът скоро ще го превърне в нещо приятно и лесно!“

Питагор

Благодарение на ценната научна информация, високите технологии и клиничните наблюдения, с които разполагаме днес, можем да се докоснем до тайните на здравословния живот. А в наши дни той ни е по-необходим от всякога. За съжаление у много хора се е наложило впечатлението, че здравословните навици са отегчителни, досадни, трудни за изпълнение и просто непривлекателни. Този начин на живот е свързан с придържане към множество „не“-та – не пуши, не злоупотребявай с алкохол, не яж много, не се ядосвай и др.

Всъщност това е заблуда. Истината е, че да се отдадеш на здравето, да придобиеш здравословни навици и да дадеш пример на другите е забавно и творческо занимание. Преходът към тази нова философия може да ти донесе истинска наслада. Осем са решаващите фактори за добро здраве. Приложението им е съвсем просто. Те са добре известни, простички, очевидни, общодостъпни и естествени. Ако успеем да ги превърнем в основа на своя живот, бихме се радвали на по-приятно и удовлетворяващо пътуване.

Хранене

Видът, количеството, моментът и начинът на хранене влияят значително върху живота и здравето ни. Човешкият организъм е сложен биохимичен механизъм, изискващ ежедневно набавяне на необходимите хранителни вещества – белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, ензими и др. Липса или недостиг на някои от тях може да доведе до здравословни нарушения и хроничен дисбаланс.

ФЛП предлага богата гама от разнообразни продукти, съдържащи всичко необходимо за съвършено хранене – безупречно балансирана клетъчна храна, подходяща за всички възрасти. Тялото ни ежедневно се нуждае от такава храна. Според проучванията живеем с 60-80% недостиг на някои жизненоважни вещества и затова се разболяваме. Висококачествените хранителни добавки на ФЛП компенсират този дефицит и възвръщат здравословното равновесие в тялото.

Храносмилателната система е входна врата, през която в стомашно-чревния тракт попадат огромен брой микроорганизми. Много от тях участват в преработката на храната, но други са патогенни или токсигенни и причиняват стомашно-чревни инфекции, микробни хранителни отравяния, разстройства, метеоризъм, полипи и злокачествени образувания. Вторични продукти на тези микроорганизми с вредно действие попадат чрез кръвообращението до всяка клетка и подлагат организма на бавна интоксикация, която води след себе си до много заболявания.

В противовес на тези неблагоприятни процеси е действието на пробиотиците. Те представляват висока концентрация на живи активни лактобацили, бифидобактерии и други полезни микроорганизми. Приемът им регулира стомашно-чревната микрофлора, потиска гнилостните процеси, редуцира жлъчните продукти (най-вече холестерола) и спира процеса на бавна интоксикация. С помощта на пробиотиците организмът бързо се освобождава от токсини и продукти на гниенето, защитават се чернодробните клетки от увреждания, укрепва се чревната лигавица, спира се всмукването на вредни вещества от съдържимото в дебелото черво. Бактериите, наричани пробиотици, са напълно безвредни и безопасни, целта им е да се заселят и размножат в храносмилателната ни система и да взаимодействат с нея. Много важен е техният ефект на метаболитна и антимикробна активност. Имат и подчертано антитуморно действие. Активният пробиотик на Форевър Ливинг съдържа 6 вида полезни микроорганизми, защитени в специална капсула, устойчива на стомашната киселина.

Въздух

Кислородът във въздуха е жизнено необходим за човека. С негова помощ хранителните вещества в нашите клетки изгарят и се превръщат в енергия. Има само един начина да приемаме този кислород и той е дишането. Чистият въздух трябва да се вдишва дълбоко, като се поддържа добра телесна стойка с изправен гръб. Целият организъм се оживява и тонизира след няколко дълбоки вдишвания чист въздух. Мозъкът, сърцето и всички органи функционират по-добре, когато дишаме чист въздух сред природата. ФЛП се грижи чистият въздух да проникне до всяка клетка без прегради. Четирите напитки от Алое Вера, хранителните добавки с , чесън и мащерка и пчелните продукти почистват и поддържат здрави пътищата на животворния кислород.

Вода

„Вие не сте болни, вие сте жадни! Вашето тяло плаче за вода!“ възкликва д-р Батманджелидж в едноименната си книга. Очевидна и безспорна е жизненоважната роля на водата. Без нея няма живот. Тя е основен разтворител и преносител на хранителни вещества. Човекът е еволюирал от възникналите във водата организми и е наследил от тях зависимостта си от нея. Циркулиращата в тялото му вода контролира всички негови функции и участва в над 41 000 биохимични процеси. Водата в организма ни се разпределя строго, като приоритет има мозъкът, който оползотворява 20% от наличната вода.

За да пресметнем от колко вода се нуждае тялото ни всяко денонощие, трябва просто да умножим теглото си в килограми по 0,03. (Ако тежите 64 кг, трябва да пиете по 2 л вода на ден.) Но не се поддавайте на заблудите, че кафето и безалкохолните напитки могат да заместят натуралната вода. Не оставяйте себе си и децата си да станете зависими от пълните с химия напитки на пазара, защото така доброволно лишавате тялото си от живот и нарушавате естествената структура на органите (75% вода и 25% твърд материал – тъкани и разтворими вещества).

От вода имат нужда всички части на тялото – органите, кожата, костите. Предпочитайте чистата вода пред всички други напитки. Обилната употреба на вода външно и вътрешно е превъзходен здравословен навик, който предпазва от много болести и подпомага лечението им. ФЛП предлага четири вида напитки от Алое, които съдържат 95% жива вода с молекула на тетраедър – основната форма на усвояемата вода. Всяка глътка гел от Алое Вера ражда живот в нашите клетки. Цялата серия кремове за външна употреба и козметика на Форевър се грижи за овлажняване, обновяване и подмладяване на кожата.

Слънце

То е основен източник на енергия на земята и необходимост за здравето на човека, защото благодарение на него кожата ни произ- вежда витамин D. Ултравиолетовите лъчи дезинфекцират и унищожават множество патогенни агенти, те стимулират и тонизират организма, когато не прекаляваме с тяхното влияние. Слънцето е синоним на живот и здраве, но днес поради изтъняването на озоновия слой то се използва дозирано и с известен контрол. Форевър Ливинг се грижи за това със своя слънцезащитен крем с фактор 30, щадящ нашата кожа от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, като същевременно ни дава възможност да попием животворната слънчева светлина. Forever Sunscreen поглъща интензивността на слънчевата радиация еднакво добре и през зимата и през лятото – на море и планина. Напитките с Алое, хранителните добавки A-Beta-CarE, Garlic-Thyme, Fields of Greens, Absorbent-C, Lycium Plus и защитният крем Aloe Sunscreen ни дават спокойствие, защото благодарение на тях кожата ни поглъща само полезните слънчеви лъчи без вреда.

Физически упражнения

Движението и спортът са безусловен фактор за човешкото здраве. Без движение тялото ни бързо се износва и атрофира. Еже- дневните физически упражнения, съобразени с възможностите и възрастта, не са излишни, не са загуба на време, а абсолютна необходимост за съхраняване на здравето ни. Най-ефикасното, при това безплатно физическо упражнение, което можем да практикуваме ежедневно без ограничение, е ходенето. Древна поговорка гласи: „Във всеки от нас има двама лекари – десният и левият ни крак.“ А за гъвкавостта и подвижността на тялото ни се грижат и продуктите на ФЛП – Forever Freedom, Forever Calcium, Nature-Min, Gin-Chia, Absorbent-C, Bee Pollen. С тези невероятни продукти можем дори да полетим!

Почивка

Цялата природа следва циклите на активност и почивка. Ако спазваме природните закони, ще се радваме на душевно и физическо равновесие. Почивката ни е нужна, за да възстановим силите си. Тялото ни трябва да почива най-малко по 7 часа в денонощие, един ден седмично и 10 дни годишно. Това е биологична необходимост. Форевър създава продуктите си, съобразявайки се с тази необходимост – напитките от Алое, Forever Royal Jelly, Bee Honey, Ginkgo Plus, Aloe Blossom Herbal Tea безспорно правят почивката ни пълноценна и възстановяваща.

Въздържане от токсини и вредни навици

Парадокс е, че човекът е единственото живо същество, което доброволно съсипва здравето си, като употребява токсични вещества, разстройващи деликатните механизми на човешкия мозък. Стимуланти, които водят до зависимост, се употребяват ежедневно – кофеин, танин, никотин, алкохол и др. Те принуждават организма да работи в извънредни условия, което води до износване и болести. Въздържането от всичко вредно и умерената употреба на полезните неща са решаващ фактор за добро здраве. Полезните продукти на ФЛП могат да ви помогнат да се отърсите от вредните зависимости, тъй като изчистват организма и по този начин имат естествено стимулиращо действие. Не търсете енергия в кафето или черния чай, а пийнете от превъзходните напитки с Алое, добавете чаша чай от цветчета на Алое, таблетка гинко, някой от пчелните продукти (а защо не всички?) и заредете клетките си със здраве!

Добро душевно разположение

Психичната уравновесеност е от първостепенно значение за добро здраве. За да функционира организмът ни добре и баланси- рано, трябва да сме спокойни и уверени. „Здрав дух в здраво тяло“ е красноречив израз. Физическото, умственото и духовното са взаимосвързани. Хранителните добавки на Форевър Ливинг допринасят за доброто душевно разположение на човека. Отново на първо място са напитките с Алое Вера, защото те осигуряват така важния баланс в тялото ни. Forever Ginkgo Plus, Gin-Chia, Royal Jelly са сред другите продукти, които имат благотворно влияние върху нас, както физическо, така и психическо.

Скъпи приятели, живеем в свят, в който здравето е дефицит. Форевър Ливинг Продъктс предлага на тези от нас, които приемат с готовност предизвикателството да сложат ново начало на живота си, всичко необходимо, за да преодолеят този дефицит. Иска ми се да завърша с мъдрите слова на Дейл Карнеги: „Нека намерим сили да променим това, което може да се промени. Нека се примирим с онова, което не може да бъде променено. Нека проявим мъдрост, за да успеем да ги разграничим.“

Незабравка Стефанова, Сеньор Мениджър

Месечен бюлетин на ФЛПБ – бр.34, 2004г.

Прочетете още:

Comments are closed.