Хубава кожа през зимата

хубава кожа през зимата

Хубава кожа през зимата с помощта на Форевър

Студеното време, сухият въздух в отоплените помещения и резките температурни промени през зимата са сериозно изпитание за кожата. Сухият въздух у дома и на работното място отнема влагата от кожата, а студеният навън разрушава защитния й слой. Същевременно се променя и обмяната на веществата в нея – с понижаване на температурите, кожата ни отделя по- малко мазнини. Всъщност при определена температура, мастните жлези напълно престават да функционират. Затова имаме голяма нужда от правилна и последователна грижа за кожата. Отлични за целта са любимите кремове и лосиони с алое вера на Форевър. Бодливото пустинно растение съдържа множество хранителни вещества, които поддържат красотата и са особено полезни за кожата през зимния сезон.

Грижа за лицето и ръцете

Няма значение какъв е типът на вашата кожа, защото през зимата всички се борим с един и същи проблем – едновременната потребност от влага и мазнини. Грижите, които през пролетта и лятото са ни напълно достатъчни, за да изглеждаме добре, сега се оказват недостатъчни. През зимата на най- голямо изпитание са подложени лицето и ръцете, защото често са незащитени. Ще ви дадем съвети как да подобрите грижата за кожата си през студените месеци.

Денят се превръща в нощ

Често най-простото решение е само на една ръка разстояние. Козметиците препоръчват: сутрин посягайте към нощния си крем, вместо към дневния, с който сте свикнали. Нощните кремове винаги са по-хранителни, защото трябва да възстановяват кожата, докато спите. Можете като такъв да използвате кремът от алое и прополис  Той е достатъчно плътен, за да хидратира и възстанови дехидратираната кожа. През нощта възстановява кожата, а през студените зимни дни се превръща в неин предпазен щит.

Ваш добър зимен съюзник ще бъде дълбоко овлажняващият крем с алое. По неповторим начин той ще утоли жаждата на кожата ви, предизвикана от резките температурни промени. Екстрактът от борова кора в състава му притежава едни от най- силните антиоксидантни свойства, открити в природата. Така той се бори със свободните радикали и допринася за запазване и подсилване на колагена в кожата. Според учените борбата със свободните радикали е един от най-добрите начини за противопоставяне на признаците на стареенето. Екстрактът от борова кора е съчетан с чист, стабилизиран гел от алое вера, серамиди и овлажняващи съставки от най-ново поколение. Всички те допринасят за доставяне и задържане на влагата дълбоко във външните слоеве на кожата, за да се възстанови и запази нейното младежко сияние.

Допълнителна грижа

Друга възможност за подобряване на баланса между мазнините и влагата в кожата през зимата е ефективно да допълвате обичайните си грижи с други продукти.  Можете да добавите великолепния течен регенериращ антиоксидант за лице Алфа-Е фактор. Ценните му съставки му омекотяват и хидратират лицето, като го предпазват от неблагоприятното влияние на студа и вятъра. Ако пък през студения сезон лицето ви е изложено на лъчите на безмилостното зимно слънце при това в съчетание с ослепително белия и отразяващ сняг, не забравяйте да го предпазите с Алое сънскрийн –  слънцезащитния лосион с алое на Форевър . Той е с фактор 30 и предпазва кожата от вредното влияние на UVA и UVB лъчите. Овлажнява и същевременно защитава лицето ви от изгаряне. След излагане на слънце ще се по- чувствате отлично, ако омекотите кожата си с нежния овлажняващ лосион с алое вера. В него силата на алоето се съчетава с масло от жожоба, кайсиеви ядки, алантоин,, колаген и еластин. Идеален е за нанасяне след дейности на открито под слънчевите лъчи, защото успокоява раздразнената от зимното слънце кожа.

Предпазен щит

През студените дни можете и да промените из основи начина, по който се грижите за своята кожа. Важно е само да задоволите по- голямата й потребност от мазнини, тъй като през зимата тя ги всмуква като гъба. Този сезон можете да се доверите на серията „Инфинит“ . Продуктите в нея са по-хранителни и защитават кожата ви от вятъра и студа. Или пък сменете само дневния си крем.  През зимата можете да се доверите на  по-питателния овлажняващ лосион с алое или пък с крема с алое и прополис , съдържащ алое вера, прополис, витамини, лайка и масла с високо съдържание на мазнини, които омекотяват и овлажняват кожата.

Не забравяйте устните

След толкова много съвети за под- държане на кожата през зимата, нека не пропускаме и нежните и чувствителни устни, които студът лесно може да напука. Чудесна защита за тях е балсамът за устни с алое и жожоба Алое липс. Формулата му съдържа стабилизиран гел от алое, жожоба и пчелен восък, които предпазват вашите устни от студ и вятър.

СЪВЕТ

Знаете ли, че през зимата кожата има нужда и от вътрешна доставка на влага? Пийте по два литра вода дневно в съчетание с гел от алое вера, за да си изградите добра вътрешна основа за зимна защита.

Прочетете още:

Comments are closed.