Наградата да помагаш

рекс моън

Запитайте се какво може да дадете на другите днес… Защото, както казват, дава ли човек, в отплата той получава многократно повече.

Когато бях на около 20, поех на пътешествие към страна, която и днес заема специално място в сърцето ми – Самоа. Плавахме две седмици в открито море. Нещо, започнало като доброволческа мисия в земя толкова различна от моя дом, прерасна в стремеж да опознавам другите култури, че и още повече – в пламенно желание да помагам

През дългите години, откакто оставих частица от сърцето си на островите Самоа, съм имал възможност да се връщам там многократно. Щастливи сме, че можахме да реставрираме дома на прочутия писател Робърт Луис Стивънсън и да го превърнем в музей, който и до днес е една от водещите туристически атракции на островите. Успяхме също така да запазим горите на Самоа от изсичане и по този начин повече хора имат възможност да посещават красивите острови и да се наслаждават на природата им. Безброй са останалите проекти в Самоа, за които сме горди, че сме участвали през годините.

„Възможността да даваш от себе си, да помагаш и да оказваш положително въздействие е онова, което от години разпалва ентусиазма ми във Форевър.”

Често ме питат какво в Самоа може да покори сърцето на един младеж за цял живот. Отговорите са много – хората, културата и храната са само няколко от тях. Но в крайна сметка става дума за същото, което от години разпалва ентусиазма ми във Форевър – възможността да даваш от себе си, да помагаш и да оказваш положително въздействие.

Мнозина от вас са имали шанса да се включат в различни кампании на Форевър и Форевър Гивинг. Все още съм смаян от миналогодишната ни инициатива „Дар за Финиъс“. Дрехите и играчките, които събрахме за хората от Совето, надхвърлиха и най-смелите ни мечти и положителния отпечатък от това остана дълго, след като си заминахме. Знам, че през изминалата година голяма част от страните по света организираха събития за опаковане на храна в „Да се изправим срещу глада“ и така помогнаха да бъдат нахранени много семейства по цялата Земя. Знаете ли, че доста надхвърлихме едномилионната си цел за 2017-а?

Инициативи като тези са важни, защото когато помагаме, имаме възможност да подкрепим хора в нужда, да сме съпричастни с тях и да научим повече за света около себе си. Открил съм, че да давам, това обогатява живота ми. Връзката ми със Самоа, възникнала преди толкова години и продължила през целия ми живот, до голяма степен се дължи на факта колко много отвори тази страна очите ми.

Надявам се, че докато стоите на палубата на кораб по време на заслужено пътешествие, карате новата си кола или се наслаждавате на спокоен следобед със семейството си, ще се запитате какво може да дадете на другите днес… Защото, както казват, дава ли човек, в отплата той получава многократно повече.

 

Завинаги ваш – Рекс Моън, главен изпълнителен фиректор на ФЛП

Месечен бюлетин на ФЛПБ – брой 190,2017г.

Прочетете още:

Comments are closed.