Художествена гимнастика и Форевър

Постижения на световно ниво с продуктите на Форевър

Варвара Филю

Варвара Филю, седемкратна шампионка на Гърция по художествена гимнастика, е израснала с продуктите на Форевър. Като дете Варвара била
закръглена и нисичка на ръст и за да се развие костната ѝ система, майка ѝ решава да ѝ дава продукти на Форевър – калций, минерали и да увеличи приема на гела от алое вера и Форевър фрийдъм по три пъти на ден. Ежедневните тренировки, гел от алое и Форевър лайт скоро преобразяват фигурата ѝ.

Още през 2004 г. Варвара става шампионка на Гърция по художествена гимнастика при девойките и печели първия си златен медал. Следват отличие след отличие, стената ѝ е окичена с медали и купи – държавни, регионални, европейски и световни. А тази година тя ще представя Гърция на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Заради спортните ѝ постижения и за промотирането на ползата от продуктите на Форевър при употреба от спортисти компанията ни включи Варвара Филю в своя Глобален Ф.И.Т. екип.

Варвара споделя:

За да осъществя целта си да се класирам за олимпийските игри, трябваше да се преместя в Олимпийския тренировъчен център в Русия, далеч от семейството си и хората, които обичам! Две години преди Световния шампионат през 2015-а – квалификационното първенство за Олимпиадата през 2016 г., живях и тренирах в Русия. Прибирах се в Атина само за Коледа и гръцките национални състезания. Русия от много години е водещата страна в художествената гимнастика и затова реших да се преместя там.

Олимпийският тренировъчен център в Новогорск е не само дом на най-добрите художествени гимнастички в света, но и на най-опитните и качествени треньори, на водещите хореографи и разполага с тренирpвъчна база, специално създадена за художествена гимнастика. Животът в Русия ми даде възможност да се уча от най-добрите, да се подготвям със световния елит в най-хубавата тренировъчна база на света.

Художествената гимнастика е труден спорт, който изисква дълги часове тежки тренировки всеки ден. През по- голямата част от времето си в Новогорск тренирах – до осем часа дневно, за да постигна най-добрите възможни резултати. Подготовката включваше не само упражняване на художествените ми съчетания, но и балет, силови, кондиционни и кардио тренировки, масажи. В допълнение към физическата подготовка в Олимпийския тренировъчен център, участвах в 15 до 20 състезания годишно, за да съм физически и психически във форма. Да е подготвен умствено е също толкова важно за всеки спортист, колкото и физически, и затова планът ми преди големи турнири винаги включва много малки състезания.

Месеците преди Олимпиадата ще са трудни, но ги очаквам с нетърпение, защото се стремя да съм по- добра от когато и да било. Много е важно да съм в идеална физическа форма и отлично здраве, за да покажа най-доброто от себе си. Художествената гимнастика е артистичен спорт, който изисква детайлна хореография и синхронизиране на движенията и хармонията към музиката. Ето защо трябва да усъвършенствам всяко движение и всеки детайл и от четирите си съчетания. Това ще изисква много допълнителни часове тренировки, добро физическо състояние и внимателно хранене, за да е стабилно теглото ми. Точно тук продуктите на Форевър ще са много важни, защото ще ме подкрепят, ще ми дават сили и ще възстановяват тялото ми, когато е изтощено от тренировки.

Варвара Филю ежедневно използва продуктите на Форевър, доволна е и ги популяризира в своята среда. Винаги носи опаковка алое вера гел  и  загряващ алое лосион в спортния си сак, защото ѝ помагат да се възстановява по-бързо при травми.

Веднъж, две седмици преди състезание, тя получава разтежение и лекарят ѝ нарежда 10-дневно обездвижване на ставата. Цяла година усилени тренировки от по 8-10-12 часа на ден са на косъм да отидат на вятъра. Решителността и безкомпромисната вяра в действието на продуктите на нейната майка – Елеонора Маринова, Мениджър във Форевър, спасяват положението. Тя увеличава ежедневния прием на Форевър фрийдъм, а за ултразвуковите процедури използват алое МСМ гел. Резултатът – Варвара не само участва в състезанието, но и печели медал!

Когато Форевър представя новия продукт АРГИ+, гимнастичката започва да го употребява ежедневно по време на тренировки, като го разтваря във вода. АРГИ+ ѝ помага да се възстановява по- бързо от умората, изпълва я с енергия и я зарежда с издръжливост по време на подготовка и състезания.

Месечен бюлетин на ФЛПБ – бр.171, 2016г.

 

 

 

Прочетете още:

Comments are closed.