Алое Вера

 „лек от природата“, алое вера       Често наричано „растение чудо“ или „лек от природата“, алое вера крие много изненади. То расте най-добре в райони с горещ и сух климат и много хора го бъркат с кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите. Алоето запазва свежестта си при условия, в които други растения биха изсъхнали и загинали, като затваря порите си, за да предотврати загубата на ценна влага. Съществуват над 400 разновидности алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър (алое вера).
     Древни паметници свидетелстват, че свойствата на алое вера са известни от векове. Терапевтичните му и лечебни качества са издържали „лек от природата“, алое вераизпитанията на времето над 5000 години. През 1862 г. Георг Еберс пръв открива колко ценено е алоето още от древността в египетски папирус. Древногръцки и римски лечители го прилагат много успешно като лечебна билка. Изследователи откриват, че това растение е познато и в китайската, и в индийската култура. Египетските царици го използват в стремежа си да постигнат идеална физическа красота, а във Филипините го смесват с мляко, за да лекуват бъбречни инфекции. Алоето се споменава и в Библията, а според легендата Александър Велики завладява остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му воини. Но бързият прогрес на документираната медицина на запад и преселването към райони с по-умерен климат води до намаляване на популярността и употребата на алое вера.

Защо гелът от Алое Вера на Форевър?

Една от многобройните полезни съставки се нарича ацеманан и представлява уникален полизахарид, който откриваме единствено в алое вера. Смята се, че повечето полезни свойства на алоето се дължат именно на ацеманана.

Билката облекчава леки изгаряния, овлажнява и успокоява кожни раздразнения и дори подпомага естествената регенерация на кожата. С наука, новаторство и всеотдаен екип за проучвания и развитие, фабриката н„Алое Вера – Америка“ се е посветила на идеята да доставя най-доброто алое вера директно до всеки един от вас.

Алоето си Форевър отглежда в собствени плантации в Доминиканската Република и Тексас. Грижим се за растенията и ги култивираме много внимателно, за да гарантираме възможно най-високо качество на суровината. Често наричат алое вера най-големият природен дар, заради доказаните полезни свойства на гела във вътрешността на листата му. Отглеждаме алоето си с любов и при възможно най-добрите климатични условия, за да гарантираме, че вие получавате най-добрите продукти в света. От растението до продукта до вас!

Алоето, предлагано от Форевър Ливинг Продъктс, се обработва по нов, високотехнологичен асептичен производствен процес, и затова с гордост можем да ви предложим ценното растение в напитки без консерванти и с още по-високо съдържание на нашия ефикасен и чист гел от алое вера. Асептично преработеният гел се стабилизира чрез регулиране на киселинността (pH стойността). Процесът на стабилизация съдейства натуралните компоненти на алоето да се запазят в нивата възможно най-близки до свежото растение, а също така помага за предпазване на алоето от окисляване и от химичните промени, които могат да настъпят по време на транспортиране.

На пазара се предлагат и продукти, съдържащи не само гел от алое, но и кората на листата, тъй като според производителите им предлагат повече полезни качества. Те често забравят да споменат, че за да отстранят силния разхлабващ ефект на веществата в кората на листата, трябва да филтрират гела през въглен, което неминуемо нарушава естествения баланс на полезните вещества в него. Форевър Ливинг няма нужда да рискува съдържанието на своето алое, като го подлага на подобни процедури. Понеже традиционните доказани полезни свойства на алоето се съдържат в чистия гел, а не в кората, Форевър изхвърля ненужните кори, като ги използва за естествен тор на плантациите с алое.

 Научете още за начина на производство на алое вера от Форевър ТУК.

Алоето предлага богат коктейл от хранителни вещества, чието комбинирано действие и баланс имат по-мощен съвместен ефект, отколкото може да се очаква от механичен сбор на отделните съставки. Това се дължи на факта, че те взаимно подпомагат действието си – ефект, известен като синергия. Алое вера има и адаптогенни свойства, т.е. то е вещество, подсилващо общата устойчивост на организма към вредни влияния като инфекции и стрес.

 Алое вера съдържа над 75 съставки, които могат да бъдат разделени в следните категории:

 • Витамини: Гелът от алое вера съдържа витамини А, В1, В2, В6, В12, С и Е, фолиева киселина и ниацин. Човешкият организъм не е в състояние да складира някои от тях и затова трябва да си ги набавя редовно чрез храната. Какъв по-добър начин да му ги осигурим от дневната доза гел от алое вера, която същевременно ще помогне на тялото ни да се защитава от оксидативния стрес?
 • Минерали: Алое вера ни зарежда с калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк. Какво богатство! Пиенето на гел от алое вера е натурален и здравословен начин да попълним запасите на организма..
 • Аминокиселини: Те са „тухличките“, от които е изградено нашето тяло. Гелът от алое вера на Форевър съдържа общо 20 аминокиселини от общо 22, включително осемте незаменими, които организмът не може да произвежда сам. Редовният прием на алое подпомага поддържането на добро здраве, като ни осигурява естест вен източник на аминокиселини.
 • Захари: Сред тях са важни дълговерижни полизахариди, които укрепват имунната система.
 • Ензими: Липази и протеази, които разграждат храната и допринасят за храносмилането, както и карбоксипептидаза – ензим, свързан с възпалителните процеси.
 • Растителни стероли: Трите основни вида имат мощни противовъзпалителни свойства.
 • Лигнин: Дървесинно вещество, което дава на алоето невероятното му свойство да прониква дълбоко в кожата.
 • Сапонини: Естествени производни на сапуна със силно антимикробно действие, които ефективно се справят с бактерии, гъбички и дрожди, като тези от рода Candida.
 • Антрахинони: Те са силни обезболяващи и е доказано, че притежават антибактериални и антивирусни свойства. В чистата си форма имат и силно разхлабващо действие.
 • Салицилова киселина: Съединение, подобното на аспирин с противовъзпалително действие и спомагащо за разграждане на мъртви тъкани.

Comments are closed.