Алое Вера

 „лек от природата“, алое вера       Често наричано „растение чудо“ или „лек от природата“, алое вера крие много изненади. То расте най-добре в райони с горещ и сух климат и много хора го бъркат с кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите. Алоето запазва свежестта си при условия, в които други растения биха изсъхнали и загинали, като затваря порите си, за да предотврати загубата на ценна влага. Съществуват над 400 разновидности алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър (алое вера).
     Древни паметници свидетелстват, че свойствата на алое вера са известни от векове. Терапевтичните му и лечебни качества са издържали „лек от природата“, алое вераизпитанията на времето над 5000 години. През 1862 г. Георг Еберс пръв открива колко ценено е алоето още от древността в египетски папирус. Древногръцки и римски лечители го прилагат много успешно като лечебна билка. Изследователи откриват, че това растение е познато и в китайската, и в индийската култура. Египетските царици го използват в стремежа си да постигнат идеална физическа красота, а във Филипините го смесват с мляко, за да лекуват бъбречни инфекции. Алоето се споменава и в Библията, а според легендата Александър Велики завладява остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му воини. Но бързият прогрес на документираната медицина на запад и преселването към райони с по-умерен климат води до намаляване на популярността и употребата на алое вера.

Защо гелът от Алое Вера на Форевър?

Представете си, че разрязвате току-що откъснато листо от алое вера и изпивате гела от вътрешността му. Най-популярният продукт на Форевър Ливинг Продъктс – гелът от алое вера, е напитката най-близка по състав до натуралното съдържание на листата на растението. Той е и първият по рода си продукт, получил одобрителния печат на Международния научен съвет за алое. Със своите над 75 хранителни съставки, гелът от алое може да бъде наречен най-съвършеният натурален растителен сок. От хилядолетия алоето се цени заради естествените си успокояващи, охлаждащи и овлажняващи свойства. Мнозина го използват за облекчаване на леки изгаряния или за хидратиране и успокояване на раздразнена кожа, но знаете ли, че то има и много други научно доказани полезни действия?

Научете още за начина на производство на алое вера от Форевър ТУК.

Ето няколко причини да сте влюбени в алоето на Форевър.

      Алое вера съдържа над 75 съставки, които могат да бъдат разделени в следните категории:
 • Витамини: Гелът от алое вера съдържа витамини А, В1, В2, В6, В12, С и Е, фолиева киселина и ниацин. Човешкият организъм не е в състояние да складира някои от тях и затова трябва да си ги набавя редовно чрез храната. Какъв по-добър начин да му ги осигурим от дневната доза гел от алое вера, която същевременно ще помогне на тялото ни да се защитава от оксидативния стрес?
 • Минерали: Алое вера ни зарежда с калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк. Какво богатство! Пиенето на гел от алое вера е натурален и здравословен начин да попълним запасите на организма..
 • Аминокиселини: Те са „тухличките“, от които е изградено нашето тяло. Гелът от алое вера на Форевър съдържа общо 20 аминокиселини от общо 22, включително осемте незаменими, които организмът не може да произвежда сам. Редовният прием на алое подпомага поддържането на добро здраве, като ни осигурява естест вен източник на аминокиселини.
 • Захари: Сред тях са важни дълговерижни полизахариди, които укрепват имунната система.
 • Ензими: Липази и протеази, които разграждат храната и допринасят за храносмилането, както и карбоксипептидаза – ензим, свързан с възпалителните процеси.
 • Растителни стероли: Трите основни вида имат мощни противовъзпалителни свойства.
 • Лигнин: Дървесинно вещество, което дава на алоето невероятното му свойство да прониква дълбоко в кожата.
 • Сапонини: Естествени производни на сапуна със силно антимикробно действие, които ефективно се справят с бактерии, гъбички и дрожди, като тези от рода Candida.
 • Антрахинони: Те са силни обезболяващи и е доказано, че притежават антибактериални и антивирусни свойства. В чистата си форма имат и силно разхлабващо действие.
 • Салицилова киселина: Съединение, подобното на аспирин с противовъзпалително действие и спомагащо за разграждане на мъртви тъкани.

Comments are closed.