Грижа при болки в ставите

болки в ставите

FOREVER FREEDOM

     Тази напитка е предназначена да помага на организма да поддържа здрави и подвижни ставите и да облекчава болката. Формулата й предлага някои от най-ценните хранителни вещества от природата в уникална и много ефикасна форма.FOREVER FREEDOM съдържа чистия, стабилизиран гел от Алое Вера на “Форевър Ливинг”. Дори само той съдържа хранителни вещества, които подсилват имунната система, облекчават възпалителните процеси и заздравяват съединителните тъкани. А комбиниран с глюкозамид и хондроитин, метил сулфонил метан (МСМ) и витамин С, той образува формула, която се усвоява изключително лесно поради своята течна форма.

Проведени са множество изследвания върху ефикасността на глюкозамина и хондроитина, когато се приемат поотделно. През последните няколко години медицинската общност в САЩ започна да осъзнава, че когато две хранителни добавки се приемат заедно, определено се получава синегретичен ефект, т.е. комбинацията представлява повече от прост сбор на съставките. Тези две хранителни вещества се намират в челната линия на защитата от износване на хрущялите, но всяко действа по свой специфичен начин.

Съставки на Форевър Фрийдъм и защо е полезен при болки в ставите

Глюкозамин сулфатът може да бъде открит в черупките на ракообразните (раци, скариди и т.н.) и действа като основна изграждаща единица на протеогликаните – големи молекули в хрущяла, придаващи му вискоеластичност (буфериращо свойство). Той поддържа течността в хрущяла и регулира метаболизма му, като предотвратява ненужното разрушаване на тъканите. Възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан и потиска действието на някои химикали.

Когато се приема през устата, глюкозамин сулфатът се усвоява бързо от организма и по-малко от четири часа след приемането му се озовава в хрущялите. Подобно на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства, глюкозамин сулфатът е с доказани противовъзпалителни свойства. Освен това, при някои лабораторни тестове това вещество показва и защитно влияние върху хрущялите. Тези изследвания показват, че глюкозамин сулфатът може да спре износването на хрущялите и има потенциала да спомогне за възстановяването им.

Хондроитин сулфатът се извлича най-вече от хрущял на акула и представлява по-голяма молекула, която също се открива в човешката хрущялна тъкан. Тъй като хрущялите не се поддържат от съдовите системи, хондроитинът директно привлича течности и хранителни вещества в тях. Той се бори и с разрушаващите хрущялите ензими. Според изследванията хондроитинът има и противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Някои лабораторни тестове сочат, че хондроитин сулфатът може да забави износването на хрущялната тъкан и дори да подпомогне регенерацията й.

МСМ

МСМ представлява неметално сярно съединение, което се среща на много места в природата. Сярата е третият най-разпространен минерал в човешкото тяло и е жизненоважен за нормалния растеж и възстановяване в организма. МСМ е естествена форма на органична сяра. Може да бъде открита в много пресни храни, сред които плодове, зеленчуци, месо, риба и мляко. Но ако не приемате основно пресни храни, малко вероятно е да поемате необходимото количество МСМ за добро здраве. Този важен минерал е много летлив и обикновено губим голяма част от него при затопляне, изсушаване, задушаване, пастьоризиране и въобще всяка обработка на храната.

Изчислено е, че човешкият организъм изразходва поне по около 0.4ml МСМ на ден, което означава, че ежедневното възстановяване на количеството му в тялото е задължително. МСМ е част от веригата на аминокиселините и представлява гъвкавата връзка между протеините. Когато една клетка умре, на нейно място се появява нова. Без необходимото количество МСМ новата клетка се закрепя, но й липсва гъвкавост. Когато тъканите изгубят гъвкавостта си се появяват проблеми с белите дробове и други органи. МСМ помага на тялото да се освободи от токсините и подобрява кръвообращението. Тъй като в костите почти няма нерви, болките всъщност идват от меките тъкани.

Ползи от МСМ

МСМ намалява възпалението, позволява на мускулите да се възстановят и предотвратява болките в тях. МСМ спира болковите импулси, преди да са стигнали до мозъка и така действа като аналгетично и противовъзпалително средство. Сярата в МСМ играе важна роля за образуването на кератина (протеин особено важен за здрави кожа, коса и нокти) и колагена (протеин поддържащ доброто състояние на кожата и подвижността на ставите). Сярата също допринася за създаването на имуноглобулините (група антитела) от организма, играещи важна роля за правилното функциониране на имунната система.

МСМ също е и враг на свободните радикали. Той драстично облекчава алергиите към храни и цветен прашец и контролира киселинността на стомаха. Списъкът на полезните свойства на тази съставка на FOREVER FREEDOM е безкрайно дълъг. Има и един страничен ефект, който не бива да пропускаме: ноктите и косата ви ще започнат да растат много бързо и ще са далеч по-здрави, защото в тях се съдържа повече МСМ отколкото в която и да било друга част на тялото. МСМ е не по-токсичен от водат. Ако приемете “свръхдоза” МСМ, организмът ви просто ще изхвърли ненужното количество.

Витамин С

Последната от основните съставки на FOREVER FREEDOM е витамин С под формата на аскорбинова киселина. Той е много важен за синтеза на колаген и за възстановяването на съединителните тъкани, а е и мощен антиоксидант. Други хранителни вещества важни за доброто състояние на ставите и за овладяването на болките са пълната гама антиоксиданти: витамините А, С, Е, D, цялата група витамини В, селен, калций, магнезий, борен, хром, мед, магнезий, манган, силикон и цинк.

       Знаем колко полезно е алоето само по себе си.

Свойствата му като носител на други хранителни вещества са несравними и позволяват на останалите съставки на FOREVER FREEDOM да бъдат усвоени много по-бързо и ефективно и така драстично се съкращава времето за постигане на конкретни резултати. С ниско съдържание на захари и с вкус на портокал, FOREVER FREEDOM е практичен и полезен начин за предпазване от признаците на стареенето. Това е ефикасна, синергетична формула не само за подвижни и безболезнени стави, но и за цялостно здраве, а и не забравяйте единственият й страничен ефект – красотата!

Информационен бюлетин на ФЛП – България, брой 1, месец февруари 2002г.

Прочетете още:

Comments are closed.