Защо имаме нужда от алое вера гел?

нужда алое вера гел

Гелът, който се извлича от листата на растението Алое вера, затваря всяка рана или порязване, като автоматично стяга стените на растението и създава шев, непропускащ водата навън. Този гел съдържа стотици различни фитовещества, които не само задържат водата и заздравяват раните, а също имат силен медицински ефект, ако се приемат вътрешно. Той се ползва за още много и различни случаи на профилактика и болести като : Алергии, Диабет, Кръвно налягане, Висок холестерол, Анемия, Артрит, Разширени вени, Акне, Екзема, Псориазис, Херпес, Спортни болки, Хемороиди, Астма, Бронхит, Язва, Колит, Диспепсия, Стомашни проблеми, Изгаряния, Гъбички, Кожни възпаления, Обриви, Слаба имунна система, Съживяване на косата и скалпа, Странични ефекти от лъчетерапия, Зъбобол, Възпаление на венците, Лош дъх, Слънчеви изгаряния, Дехидратирана кожа, Кожни петна, Сърбеж, Ожулване, Порязване, Измръзване, Рани, Ужилвания.

Знаете ли, че от всички лечебни растения, които редовно се изследват, свързани с храненето и профилактиката на болести, Алое Вера е едно от най-впечатляващите наред с чесъна. В едно се откриват многобройни лечебни свойства, които могат да помогнат на хиляди хора

Алое Вера се смята за кралицата на лечебните билки с над 270 лечебни съставки. Лично Клеопатра и Нефертити за ползвали това растение като средство за разкрасяване и лекарство. Това растение се е използвало в билколечението още и в началото на 1ви век от Новата ера- Алоето има способността да се самовъзстановява.

 

Какво мислят учените за Алое Вера?

нужда от алое вера гел  Алое Вера стимулира имунната система и унищожава раковите клетки.
Научните изследвания показват силния имуномодулаторен ефект и антитуморни свойства на полизахаридите в Алоето, които укрепват имунната система, докато тя се бори с раковите тумори.

– Алое Вера спира възпалителните процеси
Локалната употреба на Алое е добре известна при лечение на възпаления в ставите, включително намаляване на артритните болки. Ако гелът на растението обаче се приема вътрешно, може да се постигне ефект на намаляване на възпаленията в цялото тяло. С годините различни учени са доказали, че хора, които пият гел от Алое , след две седмици започват да забелязват значително намаляване на симптомите на възпаление.

– Алое Вера е страхотно лекарство за кожата!
Ето защо Алоето е един от най-използваните компоненти във висококачествените козметични продукти за кожа. Гелът от Алое омекотява кожата, хидратира я, подхранва я и ускорява процеса на регенерация. И докато мнозина познават тази употреба на алоето в кремовете за лице и ръце, този ефект е още по-силен, отново ако гелът се приема вътрешно. Пийте повече алое и вашата кожа ще сияе от здраве!

– Алое Вера стабилизира кръвната захар при диабетиците
Пациентите с диабет, които приемат Алое за около три месеца, отчитат значително намаляване на нивата на кръвната захар.

– Алое Вера понижава нивата на холестерола и триглицеридите
Учените съобщават също за значително понижаване на нивата на холестерола. Когато се приема вътрешно, Алое гелът нормализира вискозитета на кръвта и спомага за ребалансиране на кръвоносния поток чрез понижаването на холестерола и триглицеридите.

– Алое Вера облекчава ставни и мускулни болки
Този ефект е директно свързан с противовъзпалителното действие на Алое Вера. То се проявява както при външна, така и при вътрешна употреба. Разбира се, ако редовно се ядат храни, провокиращи възпаления (червени меса, мляко, захар, бяло брашно, пържено и т.н.), хората трудно могат да се отърват от възпаления само с Алое. То обаче може значително да помогне.

– При студени ръце и крака – Алое Вера
Тъй като Алоето има свойството да  подобри оросяването на крайниците, тези пациенти, които страдат от периферна невропатия (изтръпване на главата и крайниците) чувстват голямо подобрение.

– Алое Вера усилва антиоксидантния ефект на витамините.
Един учудващ, но верен факт за Алое Вера е, че то усилва ефекта на витамин С, Е и други антиоксиданти. Това може би се дължи на подобряването състоянието на кръвта и по този начин позволява по-бърз пренос на кислород и хранителни вещества до клетките. Ето защо учените вярват, че Алоето би усилило действието на всички противоракови натурални продукти.

– Алое Вера лекува язва, нервен стомах, болестта на Крон и храносмилателни проблеми
Полизахаридите в Алое Вера имат лечебен ефект върху множество хранителни разстройства. Това е една от най-познатите употреби на гела. Вътрешният прием на Алое естествено не е светкавично лекарство. Той трябва да се приема редовно. Повечето хора съобщават, че лечебният ефект се проявява след 3 до 30 дни в зависимост от сериозността на случая.

– Алое Вера съдържа ацеманан – естествен стимулант за имунната система
Провеждат се изследвания как ацемананът – естествено вещество, което се открива в някои растения, влияе върху рака. В едно изследване на кучета и котки, които били подложени на лъчетерапия за лечение на ракови тумори, бил даван ацеманан като противораково средство. При тях не просто туморите изчезвали много по-бързо, а и състоянието им след терапията било много по-добро. Ето защо ацемананът от Алое Вера ускорява процеса на унищожаване на ракови тумори, удължава живота след терапията и води до много по-добри резултати след терапия с токсични вещества. Всъщност, колкото повече азотен окис се произвежда в организма, толкова по-малък е шансът за рак. Ацемананът повишава отделянето на азотен окис в клетките.

– Алое Вера – естествено средство за първа помощ
Антибактериални спрейове, лосиони и превръзки за бърза помощ – заменете ги само с Алое Вера. Дълбоките рани заздравяват бързо без белег. Гел от Алое Вера за незабавна помощ можете да прилагате също и на животни. Ако те лижат раната, няма да погълнат токсични химични вещества, които са в основата на продуктите за първа помощ.

В случаи на дълбоки порезни рани гелът може да предпази раната да не се инфектира и да ускори многократно процеса на възстановяване. Порязвания, одрасквания, изгаряния, ужилвания, ухапвания, убождания, навяхвания, слънчеви изгаряния и дори охлузвания – гелът от Алое Вера е най-добрият естествен избор за самопомощ.

– Алое Вера слага край на киселините
Ако пиете гел от Алое Вера редовно, само след няколко дни проблемите с киселините ще изчезнат. Разбира се, този процес ще се ускори още повече, ако спрете да се хранете с пържена и силно люта храна.

– Алое Вера е естетвен консервант на храни
Тънък слой от гела на Алоето може да се използва като консервант на храни, премахвайки необходимостта от други химични консерванти. Изследване, проведено от Д-р Даниел Валеро в университета в Аликанте, Испания, доказва този ефект. За опита той потопил гроздови зърна в гела на Алоето и след това ги съхранявал в хладилник. Нетретираните с гел зърна се развалили след 7 дни, а тези, които били третирани с гел, издържали 35 дни! Това приложение може да доведе до революция в хранителната индустрия по целия свят. Потапянето на плодове и зеленчуци в гел от Алое Вера елиминира ешерихия коли, запазва свежестта на продуктите и удължава трайността им. Защо тогава не се прилага в промишлеността? Може би защото е много по-евтино за производителите да добавят химически вещества вместо да използват нещо безопасно и натурално.

– Алое Вера удължава живота
Изследване показва удължаване на живота с 10% при ползване на гел от Алое. Алоето понижава риска от бъбречни заболявания. Ефектът, свързан със занижения процент болни от левкемия, е изключително интересен като се има предвид огромният брой деца, които ядат хот-дог, пълен с канцерогенния натриев нитрат (химическо вещество, което се добавя от производителите на бързи храни, за да направи цвета на месото червен), а този химикал предизвиква левкемия и мозъчни тумори, както и много други видове рак.

– Алое Вера лекува ефектите от радиацията след облъчване на тумори
За хората, които са били подложени на лъчетерапия , външното прилагане на Алое върху облъчваната област ще доведе до ускоряване на нейното възстановяване и излекуване. Вътрешният прием на Алое вера гел ускорява допълнително отстраняването на вредните ефекти от лъчетерапията. Ето още какво може да се прочете в изследване, свързано с ефекта на гела от Алое при лъчетерапия: „Модифициращ ефект се наблюдава при опитни бели мишки при дози от 50 до 100мг/кг, които са били подложени на лъчетерапия. Екстрактът от Алое Вера няма токсични ефекти дори при 800мг/кг. И многократно увеличава броя на оцелели екземпляри в наблюдаваната група. В допълнение, терапията с гел намали вредните ефекти на лъчетерапията върху половите клетни и доведе до намаляване на телесното тегло.“ Основното е, че мишките живеят по-дълго и се намалява вредата върху половите клетки, което означава, че ДНК-то в половите клетки не се поврежда.

гел паста за зъби с алое и прополис

– Алое Вера лекува възпаление на венците
Използвайте често гела за зъби с Алое. Това лекува възпалението на венците и премахва кървенето. Пиенето на Алое вера гел също подпомага лечението на венците. Преди да се погълне гела обаче, нажабуркайте устата си с него. Това ще ускори процеса на излекуване.

 

– Алое Вера лекува изгаряния, порязвания и одрасквания
Когато се ползва външно, Алоето е най-доброто средство при превръзки и лечение на наранявания, откривано някога. Действа едновременно да затвори раната и да увеличи притока на кръв към ранения участък, което ускорява процеса на лечение. Има документирани случаи на лечение с гел от Алое при изгаряния трета степен, като вследствие на това дори не са останали белези от изгарянията – кожата, която се е очаквало да бъде мъртва, се е възстановила напълно. Парченца от натуралния гел може да се поставят в големи разкъсни рани, като например огнестрелни. Това унищожава бактериите в раната и предотвратява инфекции, храни увредената тъкан и затваря раната.

– Алое Вера спасява животни и хора от тежък хеморагичен шок (голяма кръвозагуба)
Ето още едно удивително свойство на гела от Алое: специалните полимери, които се откриват в гела, имат свойството да увеличат способността на кръвта да пренася кислород.

Прочетете още:

Comments are closed.