Пчелен полен – най-добрата храна

Основен, ако не и единствен път за оцеляването на човека остават разширяването и най-вече възстановяването на собствените му защитни и съпротивителни сили, както и адаптивните му възможности. Няма по-добро средство за тази цел от прилагането на биоактивни хранителни добавки и водене на природосъобразен начин на живот без всякакви излишества. Това е една безопасна, физиологична форма на профилактика и рехабилитация, като се започне със затлъстяването и се свърши с рака и други сериозни заболявания.

По пътя към това има три спирки:
– пречистване – детоксикация на организма;
– удовлетворяване на потребностите от липсващото – компенсиране на дефицита от микро- и макроелементи, витамини, аминокиселини и други важни хранителни вещества;
– възстановяване на нормалната жизненост – саморегулиране и стабилизиране на функциите на всички органи и системи или отключване на системата за самоизцеление. Изцелението идва винаги отвътре, а отвън можем само да му помогнем.

Всяка хранителна биоактивна добавка практически притежава и трите свойства – пречистване, компенсиране и възстановяване. При различните хранителни добавки трите свойства са различно застъпени – при някои са балансирани, при други преобладава някое от тях.

  Пчелният прашец спада към нутриентите, които притежават в равна степен и трите свойства. Той ненапразно е наречен „най-съвършената природна храна.“ Списъкът със съставките, естествено съдържащи се в пчелния полен, е като рецепта за здраве, енергия и привлекателен външен вид. Но доскоро усвояването му е представлявало проблем, тъй като поленът е защитен от твърда външна обвивка, която се разгражда трудно от храносмилателната система. Форевър Ливинг Продъктс предлага идеалната формула – Forever Bee Pollen . Сега всеки вече може да приема и усвоява полезните съставки на пчелния прашец.

За добро здраве е необходимо редовно снабдяване на организма с белтъчини, мазнини, въглехидрати, вода, витамини, минерали, аминокиселини, незаменими мастни киселини и достатъчно целулоза.Forever Bee Pollen съдържа голяма част от изброеното по-горе (без вода и влакна), което го прави идеална клетъчна храна, усвояваща се с участието на минимално количество жизнена енергия.

ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА ВЪВ FOREVER BEE POLLEN

Витамините са незаменими хранителни вещества, необходими на организма, за да бъде здрав и да се развива добре.

Провитамин А – депозира се в организма и произвежда витамин А в черния дроб според нуждите си. Той от своя страна запазва здрави очите, кожата, косата, зъбите, венците. Участва в синтеза на белтъци и антитела (имуноглобулини), в растежа и развитието на костната система. Предпазва и защитава всички лигавици и епителни тъкани. Но най-важна е ролята му в превенцията на рака, базираща се на способността да трансформира канцерогенните продукти в безопасни. Бета-каротинът стимулира имунната система и предпазва от атеросклероза.

В комплекс – във Forever Bee Pollen се съдържат почти всички витамини от групата В – тиамин, рибофлавин, ниацин, пиридоксин, фолиева киселина, пантотенова киселина, биотин, холин, инозитол, цианкобаламин. Всички те са много важни за ликвидиране на последиците от нарушената екология, неправилното хранене и огромния стрес, в който живеем. Те са преди всичко имуностимулатори и участват при обмяната на веществата в процеса на разграждане на въглехидратите, при функционирането на мускулите и нервната система, при изграждането на белите и червените кръвни телца, при разграждане на въглехидратите и мазнините и превръщането им в енергия; при усвояването на желязото; при изграждане на епидермиса и растежа на косата; във връзка и с нормалното функциониране на надбъбречната жлеза; при обмяната на веществата, на аминокиселините, на есенциалните мастни киселини и използването им от организма; при предпазване на черния дроб от затлъстяване; при предпазване на кръвоносните съдове от склерозиране, при проблеми с предаването на нервни импулси и др.

Витамин С – витамин с много важно значение за организма. На първо място укрепва имунната система и играе важна роля в клетъчното дишане. Витаминът е много важен антиоксидант. Ускорява регенерацията на тъканите и взема участие в растежа на костите, колагена и хрущяла. При пушачите и при физическо натоварване потребностите от него рязко нарастват.

Витамин Е – важен антиоксидант. Играе роля в метаболизма на белтъчините, въглехидратите и мазнините. Предпазва от атеросклероза. Витамин Е има доказано положително влияние върху сексуалните способности и нервната система, подмладява кожата и косата. Той е добро средство в превенцията на спонтанни аборти, паркинсонова болест и белодробни заболявания.

Витамин К – необходим е за нормалното съсирване на кръвта, взема участие в съкращенията и перисталтиката на стомаха и червата, където се синтезира от полезни бактерии. Недостигът му понякога може да се наблюдава при заболяване на червата, в които става неговият синтез и всмукване.

Витамин R – рутин – този витамин понижава проницаемостта на стените на кръвоносните съдове. Помага при хипертония, язвена болест, някои болести на черния дроб и жлъчката, очите, кожата и др.

Витамин D – антирахитичен витамин, свързан с усвояването на калция. Помага при някои кожни заболявания и гърчови състояния.
Всичко казано дотук може да нареди Forever Вее Pollen в редицата на поливитаминните нутриенти, но има и още нещо. Почти всички знаят колко са важни витамините. Но сигурно не всички знаят, че витамините не могат да се усвояват без минерали .

Минерали

Искам веднага да ви успокоя, във Forever Вее Pollen има 17 минерала и микроелемента: калций, фосфор, магнезий, желязо, йод, цинк, селен, мед, манган, хлор, молибден, титан, калий, сяра, натрий, силиций и бор. Нашият организъм се нуждае от по-големи концентрации от незаменимите минерали като: калций, магнезий, фосфор, калий, хлор и може би селен, хром, желязо и цинк. Останалите са необходими в много малки количества. Но и те са важни за нашето здраве, заради синергичното им действие. Минералите и микроелементите участвуват заедно в множеството сложни биохимични реакции в нашия организъм. Много се знае за по-важните ефекти и много е писано, но ще ми позволите да спомена някои от тях.

Калций и фосфор – отговорни за здрави кости и зъби; калций и магнезий – отговорни за нормалната функция на сърдечния мускул и кръвообращението.

Калцият участвува в абсорбцията на желязото и подпомага функционирането на нервната система (предаването на импулси), а вероятно помага и при хипертония, камъни в бъбреците и др..

Магнезият е важен при работата на мускулите и нервите и трансформацията на кръвната захар в енергия. Медта помага на желязото да бъде включено в хемоглобина.

Йодът е важен за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Хромът осигурява правилния въглехидратен метаболизъм.

Манганът е важен за синтезирането на хормоните на щитовидната жлеза и при функционирането на определени храносмилателни ензими.

Молибденът подпомага метаболизма на въглехидратите и мастите и е важна съставна част на ензима, отговорен за усвояване на желязото. Калият и натрият регулират солите и водата в организма и регулират сърдечния ритъм,

Селенът е важен антиоксидант и заедно с витамин А и витамин Е забавя стареенето на тъканите и предпазва от развитие на тумори,

Цинкът е необходим за синтеза на белтъци, ДНК и на инсулин. Необходим е за развитие на гениталиите. Помага на простатата, на мозъчната активност и при нарушения на вкусовите усещания. Неутрализира оловото и кадмия от изгорелите автомобилни газове, Помага при мъжки стерилитет и импотентност, както и при нередовни менструални цикли.

Един от основните фактори за възникване на болестите е дефицитът на витамини, минерали, аминокиселини и други микро и макроелементи. Но преди да разгледам наличието на аминокиселини във Forever Bee Pollen , искам да спомена за още една опасност от недостига на минерали и елементи. При липсата на някой елемент организмът поглъща най-достъпния елемент от същата група. Така например, ако в организма на човека липсва калций , той бива заместен от СТРОНЦИЙ-90. Погълнатият СТРОНЦИЙ-90 се натрупва в костите, в зъбите и облъчва съседните клетки. Така става и при липсата на калий, йод и др. – поглъщаме и усвояваме радиоактивни изотопи и вероятно се досещате в какво се превръщаме…

Аминокиселини

Като едно доказателство, че Forever Вее Pollen е съвършената естествена храна за нашия организъм, е наличието на 18 аминокиселини, сред които и 10-те есенциални: аргинин, фенилаланин, хистидин, изолюцин, люцин, лизин, метионин, треонин, триптофан и валин. Пчелният прашец на ФЛП съдържа още и: аланин, хидроксипролин, пролин, цистин, аспартанова киселина, серин, тирозин, глутаминова киселина. Аминокиселините са основен градивен елемент на белтъчините, а без тях няма живот.

Знае се, че от различни комбинации на аминокиселините произлизат около 50 000 белтьчинни градивни елемента и около 20 000 досега познати ензима. В нашето тяло около 80% от аминокиселините се намират в черния дроб. Най-добрият начин за набавяне е наготово или с други думи от нутриенти, които ги съдържат. По този начин се пести енергия, която би се изразходвала за разграждането на белтъчините на аминокиселини от поетата храна, а спестената енергия организмът използува за други цели – например за детоксикация или за системата за самолечение. По този начин се намаляват и вредните отпадни продукти от преработката на белтъчините, а те са и канцерогенни (амоняк, феноли и др.) И не на последно място, облекчава се работата на панкреаса и дванадесетопръстника.

Аргининът и някои от другите аминокиселини предпазват черния дроб. Те подпомагат задачите му по неутрализация на отровите и вредните вещества, възникнали в резултат на процесите на обмяната на веществата в организма. Аргининът е и средство за повишаване на потентността. Част от аминокиселините в продукта имат имуностимулиращ ефект, други имат детоксикационни функции.

Във Forever Bee Pollen има и достатъчно ензими: амилаза, диастаза, захараза, пектаза, фосфатаза, каталаза, диафораза, козимаза, цитохром, млечна дехидрогеназа, янтърна дехидрогеназа, 24 оксидоредуктази, 21 трансферази, 33 хидролази, 11 лиази, 5 изомерази, пепсин, трипсин. Всички те играят важна роля при обмяната на веществата, подобряват ефективността на имунната и нервната система, на храносмилателния тракт.

Всичко казано досега е може би 30% от това, което исках да кажа за пчелния прашец и неговите съставки, но и то не е малко, за да ви убеди, че Forever Bee Pollen не се ползува само при алергии, сенна хрема и астма. Нека стане ежедневие използуването на три таблетки „над езика“ Forever Bee Pollen и три таблетки Royal Jelly „под езика“ като гаранция за добро здраве и качествен живот.

Схема за десенсибилизация

пчелен поленСхемата за десенсибилизация започва през месец октомври и продължава до края на юли. Таблетките се смучат като бонбони, а не се гълтат. За тези, които имат поленова алергия, се започва с 1/4 хапче на ден в продължение на 3-4 дни, или ако се появят симптоми на алергия – дотогава докато изчезнат, Това е валидно за всички количества. Продължава се с 2 пъти по 1/4 няколко дни или до изчезване на симптомите.

Така се преминава през три пъти по 1/4, три пъти по 1/2, три пъти по 3/4, докато се стигне до три пъти по една таблетка, но винаги количеството се увеличава след изчезване на симптомите на алергия – хрема, зачервяване, задушаване и др. Всички, които искат да употребяват продукта, без да имат или без да знаят, че имат някаква алергия, нека минат по съкратена схема. Все пак има схема: няколко дни три пъти по 1/4, няколко дни 3 пъти по 1/2, и т.н. до 3 пъти по една цяла таблетка.

 Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 21, април 2003

Прочетете още:

Comments are closed.