Лициум – мощен антиоксидант

лициум - мощен антиоксидант

ФОРЕВЪР ЛИЦИУМ ПЛЮС

Богат на аминокиселини (тухличките, изграждащи протеините) и витамини, лициумът е известен в Китай като “ин тоник” с разнообразни приложения за поддържане на добро здраве. Женското биле е вероятно най-широко използваната билка в Китай, която съдържа над 150 химични съединения с полезни свойства. Тя е идеалният спътник на ценния лициум в хранителната добавка на ФЛП Форевър лициум плюс.

Форевър Ливинг Продъктс ви предлага една от най-уважаваните лечебни билки в удобните таблетки Форевър лициум плюс (код: 072). Плодът на лициума е червен и напомня на боровинка. Растенията могат да бъдат открити в Азия и се култивират като основна съставка във формулите на традиционната китайска билкова медицина. От векове плодът на лициума се използва за подобряване на цвета на кожата, да помага за поддържане на енергията, както и да допринася за доброто зрение. Популярността на лициума като билка с наситено съдържание на полезни съставки и със силни антиоксидантни свойства расте непрекъснато от началото на ХХІ-ви век в САЩ и други развити страни.

Форевър лициум плюс е хранителна добавка с високо съдържание на антиоксиданти, биофлавоноиди и полезни фитокомпоненти. Фитокомпонентите са активни съставки в растенията, които им придават характерния цвят, аромат и полезни за здравето свойства. Фитокомпонентите и антиоксидантите действат като се борят със свободните радикали, които се образуват в тялото под влиянието на токсините и замърсителите, атакуващи ни ежедневно. Биофлавоноидите също са основен фактор за полезното въздействие на билките. Те защитават антиоксидантите във витамините от оксидативно увреждане. Благодарение на богатото съдържание на биофлавоноиди, специалистите по хранене често наричат плода на лициума “супер храна”

Азиатската билка съдържа витамин С, бетакаротин и желязо. Бетакаротиноидите са известни със свойствата си да подкрепят сърдечносъдовата система и да предпазват кожата от слънчеви увреждания. В плода на лициума откриваме още витамини от В комплекса и полизахариди, които обединяват усилия, за да поддържат имунната система.

Сякаш това не е достатъчно, но във Форевър лициум плюс се съдържат още и флавоноиди от женско биле (известно и като сладък корен). Според проучванията те също имат подобен ефект на борба със свободните радикали и така допълнително подкрепят функционирането на имунитета. Доказано е, че женското биле увеличава нивата на интерферона – ключов компонент на имунната система. Изследователи от wholehealthmd* също смятат, че сладкият корен сам по себе си притежава стотици полезни свойства. Той често се добавя към билкови смеси, като основната му функция е да под- чертае най-добрите и най-полезните качества на останалите съставки. Замислете се каква отлична комбинация представлява Форевър лициум плюс!

Консултативният комитет по храните в САЩ** от години съветва, че диетите, в които преобладават плодове, подкрепят здравето на организма по най-различни начини. Плодът на лициума и женското биле имат висок антиоксидантен капацитет. Заедно тези две билки създават мощен тоник и изпълват думичката “плюс” в названието на продукта с реален смисъл!

* http://www.wholehealthmd.com/Supplements
** Dietary Guidelines Advisory Committee, Agricultural Research Service, United States Department of Agriculture (USDA)

Месечен бюлетин на ФЛПБ – бр.80, 2008г.

Прочетете още:

Comments are closed.