Тайната на успеха на Форевър

тайната успеха форевър

Бил Люис, старши вицепрезидент

Трийсет години го доказват

През май 2008 г. ФЛП отбелязва едно много важно събитие – своя 30-ти юбилей! Цели трийсет години Форевър предлага най-качествените продукти и най-добрият маркетингов план на милиони собственици на форевър бизнес и клиенти по света. ФЛП е една от малкото компании за мрежов маркетинг, оцелели на пазара повече от пет години. И това не е случайно. Безпрецедентният успех на ФЛП се дължи на конкретни причини, към които искам да насоча вниманието ви.

Форевър е компания, стъпила върху няколко много важни и стабилни стълба.

Първият от тях е продуктовата гама.

Тя се състои от висококачествени продукти за консумация, които се харесват по целия свят. Въпреки че сме се специализирали основно в производството на продукти с алое вера, дори и онези, които не съдържат растението са изключително добри. Бил съм свидетел на краха на редица компании, твърдели, че техният продукт е най-съвременното постижение за поддържане на добро здраве. След няколко години обаче въпросният продукт вече не съществува на пазара, защото или не оправдал твърденията за полезни свойства, или поради липса на качествен контрол, а понякога и защото компанията не съумява да произведе количества, които да задоволят търсенето. За щастие, нашето алое винаги е било, е и ще продължи да бъде най-висококачественият продукт по рода си! Форевър с далновидност е купила свои собствени плантации и производствени съоръжения. Нашите собственици на форевър бизнес могат да разчитат на качествени и винаги налични продукти, независимо в коя част на света развиват своя бизнес. Изминалите трийсет години го доказват!

 Другият стълб на Форевър е нашият маркетингов план.

Той продължава да бъде най-доходоносния в мрежовата индустрия. Благодарение на правилния баланс между лични/групови бонуси и лидерски комисиони, всеки собственик на форевър бизнес е възнаграден според усилията си. Нашият маркетингов план е лесно разбираем и достъпен. Той набляга върху продажбите на дребно и спонсорирането на нови собственици на форевър бизнес. Не толерира презапасяване със стока или незаконни пирамидни структури. Изисква реална активност за получаване на груповия бонус и позволява малко количество покупки за получаване на личен бонус. Наблюдавал съм други компании, които не изискват активност от дистрибуторите си за получаване на групов бонус. Ентусиазмът от този факт обаче много бързо угасва, след като дистрибуторите осъзнаят, че ако всеки в мрежата работи малко или въобще не работи, груповият им бонус също е малък или никакъв. Резултатът е, че тези компании вече не съществуват на пазара. Маркетинговият план на ФЛП винаги е бил, е и ще бъде най-добрият в света! Изминалите трийсет години го доказват!
 

 Следващият стълб, върху който компанията е стъпила, аз наричам отлично ръководство и администрация в Централния офис и по света.

Спомням си едно интервю, което проведох преди години с кандидат за позицията управляващ директор. Той бе дошъл от друга компания за мрежов маркетинг, в която през последните няколко години е бил най-добрият дистрибутор в САЩ с годишен доход от $200 000. Една вечер, като излизал от имението си и вървял към своя нов „Мерцедес-Бенц”, за да отиде на среща за представяне на възможностите, телефонът звъннал. Въпреки че нямал много време, той решил да се върне и да вдигне. Търсел го юристконсултът на мрежовата фирма, за да му съобщи, че компанията е банкрутирала и чекът от $20 000, който очаква да получи, не може да му бъде изплатен през този месец.
На въпроса кога ще получи парите си, представителят на компанията отговорил, че ще бъде включен в списък на кредиторите и съдията-изпълнителят ще реши до 24 месеца какъв ще е размерът на обезщетението му, ако въобще има такова.Можете ли да си представите?! Ипотеката останала непокрита, семейството му незащитено, а след петнайсет минути го очаквали на бизнес среща. В крайна сметка се оказало, че собственикът на компанията е прехвърлил тайно $8 млн. в сметка в Швейцарска банка, които остават недосегаеми за съда. Всички усилия и усърдна работа за осигуряване на финансова независимост и сигурно бъдеще отишли на вятъра.
Трудно ми е да изброя колко много компании са се провалили заради алчно и посредствено ръководство.
 

Форевър е различна.

През изминалите трийсет години, никога не сме пропуснали да изплатим бонуси на 15-то число от месеца. Нямаме непосилни дългове. Компанията се разраства разумно и умерено. Философията ни се основава на твърди принципи. Нашите лидери (мнозина са в компанията повече от 20 години) работят в интерес на всеки един собственик на форевър бизнес. Изминалите трийсет години го доказват!
И нека не забравяме, че имаме голяма група от чудесни, мотивирани и отдадени собственици на форевър бизнес по целя свят. Изумително е, че в компанията и до днес има активни собственици на форевър бизнес, които са се регистрирали още през първите месеци от създаването й. Това е най-красноречивото доказателство за доходността, която предлага маркетинговият план, за ефективността на продуктите и за добрите отношения между собственици на форевър бизнес и администрация. Те свързват хора от целия свят в едно голямо семейство и са много по-сърдечни от традиционните делови отношения. Лично аз съм изключително горд и благодарен да бъда част от такава великолепна компания. Решението ми да стана собственици на форевър бизнес е било наистина правилно. Изминалите трийсет години го доказват!
https://youtu.be/jFkfF6Z8K-Q

Прочетете още:

Comments are closed.