Чистотата и процентът на алоето са от значение

чистотата на алоето

Повечето хора познават полезните свойства на алоето за общото ни здраве, нерядко дори можете да видите малка саксия с алое на прозореца в кухнята на домакинството, просто така за всеки случай, ако се наложи набързо да се успокоява някоя раничка или зачервена от опарване кожа, но най-вероятно не всички знаят, че различните видове алое не притежават идентични свойства и не всички алое продукти съдържат необходимия процент чисто алое, за да бъдат полезни и в подобни ситуации, и по принцип.

Нека разгледаме чистотата на алоето

От 400-те вида алое на Земята, Алое Барбадензис Милър е това, което притежава най-много полезни за хората свойства, а носителят им е чистият гел от вътрешността на листата му.

Вероятно повечето от вас имат представа защо хората харесват алоето, особено като се има предвид, че то е широко известно като „помощник при изгаряния“ и „растение-чудо“, но се смята също, че е полезно за кожата, косата и ноктите, за храносмилателната система и в подкрепа на имунитета. Все пак въпросът не е просто да натъркате кожата си с листото, което всъщност е доста бодливо и няма да ви е особено удобно, а да се използва екстракт от конкретна част от растението, който в много случаи се съчетава с други съставки, подсилващи действието му за още по-добри резултати.

гел от алое вера

Листото на алоето се състои от кора, мъзга, клей и гел във вътрешността. Кората представлява външният восъчен слой, действащ като защитна обвивка. Веднага след нея има течност, наричана мъзга, която е доста горчива на вкус. Под нея се намира клеят, който съдържа ацеманан – носителят на полезните за имунитета свойства на алоето.

Именно този слой обикновено се филетира, за да се извади гела от вътрешността, наричан също паренхим. Учените са открили наличието на повече от 75 активни хранителни вещества в гела, действащи синергично, за да осигурят полезните свойства на растението. Сред тях са аминокиселини, ензими, сапонини, минерали, витамини и мастни киселини. Именно на гела от вътрешността на листата се дължи блестящата репутация на алоето.

Отглеждането

Насажденията на Форевър Ливинг са в собствени ферми, което означава, че компанията ни може да контролира целия процес. Освен самите плантации Форевър притежава и преработвателните предприятия, лабораториите, в които се разработват формулите, както и складовете, съхраняващи готовите продукти.

Форевър притежава общо над 2 600 хектара насаждения с Алое Барбадензис Милър в плантациите си. Кози, овце и друг едър добитък броди свободно из полетата с алое, за да помага в борбата с плевелите и да осигурява естественото им наторяване. Щом дадено растение достигне зрялост, външните листа се берат много внимателно на ръка, като по-младите се запазват непокътнати. След откъсване питателните листа се транспортират до предприятието, намиращо се в самите плантации, където се измиват и филетират отново ръчно. Местните работници много умело отстраняват външния слой на листата и оставят само чистия гел от вътрешността.

Процентът алое

След като алое гелът стигне до производствените предприятия на Форевър, учените-специалисти добавят към него други уникални съставки, растения и натурални масла, за да създадат ефективни продукти като напитки от алое, продукти за лична хигиена и козметика. Форевър се гордее, че продуктите ни са с много високо съдържание на алое редом с другите съставки. Останалите производители добавят малко от растението като допълнителна съставка, а във Форевър винаги започваме с чист гел от вътрешността на листата.

Имайте предвид, че повечето алое продукти на пазара не съдържат само този гел, а смес от кората, мъзгата и други не особено благоприятни части на листата. Ако някога се усъмните в качеството на даден продукт, съдържащ алое, проверете дали на опаковата му присъства печатът на Международния научен съвет за алое (МНСА). МНСА сертифицира само продукти от алое, които отговарят на техните строги стандарти за количество и качество.

 Много компании правят компромис със съдържанието на продуктите си от алое, тъй като отстраняването на кората и на други ненужни части от растението е скъпо и времеемко. За съжаление продукт от алое с лошо качество означава, че и ползите от него няма да са особено големи. Форевър Ливинг е усъвършенствала и патентовала процеса на изваждане на гела от вътрешността на листата, за да гарантира, че продуктите ѝ съдържат възможно най-чистото и най-висококачественото алое на пазара днес.

причини да пием алое вера

И тъй като алое вера е добро за имунната и храносмилателната система, със сигурност ще предпочетете да приемате алое напитка с висок процент съдържание на алое. А високият процент означава по-добър резултат. Няма смисъл да пиете алое, ако то не ви донесе никаква полза. Гелът от алое на Форевър е почти идентичен с гела от вътрешността на листата със своите 99.7% съдържание на алое, а Алое бери нектарът и Алое и праскови го следват плътно с 90.7% и 84.3%. Тези проценти наистина впечатляват, но нещата стават още по-добри, защото във всяка от трите напитки има много витамин С и нито една от тях не съдържа консерванти и други добавки. Опаковани са в кутии от 100% рециклируеми материали, които са вакуумно запечатани, за да се запази цялата чистота и свежест в тях.

Не само напитките на Форевър съдържат толкова висок процент алое, но и много от продуктите за външна употреба също могат да се похвалят с изобилие от ценната съставка. Растението е чудесно за кожата, косата и ноктите. Има хидратиращи, почистващи и овлажняващи свойства, които могат да ви бъдат полезни по най-различни начини. Добавете Алое активатор към ежедневния си козметичен режим и ще дарите кожата си с 98.9% чисто алое (продуктът може да се използва за почистване, тонизиране и овлажняване). Напръскайте косата си с Алое фърст – неговите 80% съдържание на алое ще успокоят кожата на главата и ще защитят косата ви от вредното влияние на слънчевите лъчи. Поглезете тялото си с Алое прополис крем и почувствайте кожата си гладка и нежна благодарение на 74-те процента алое в него.

Източник: Месечен бюлетин на ФЛПБ – бр.211,2019г.

Прочетете още:

Comments are closed.