Отглеждаме добро

aloe vera forever

Не е тайна кое превръща Форевър в уникална и много успешна компания. Причината е една: нашето алое вера. Благодарение на специфичния ни подход към мощната билка, ние имаме свобода да подпомагаме местните общности и да пазим околната среда.

Чистият, стабилизиран гел от алое вера е основната съставка на нашите феноменални продукти и е в сърцевината на всичко, което правим във ФЛП. Да поддържаме най-високото възможно качество е толкова важно за нас, че плантациите, от които идва алоето за производството ни, са наша собственост – както тези в долината на Рио Гранде в Южен Тексас, така и най-големите в света насаждения на площ над 2500 хектара в Доминиканската Република.

 

„Плантациите на Форевър пречистват атмосферата от два милиона тона СО2 годишно“

Когато Рекс Моън основава Форевър Ливинг Продъктс, той знае, че за компанията не е добре да разчита на външни доставчици на суровини. Затова той не само купува плантации с алое, но и построява собствени производствени предприятия и складови помещения. Така фирмата контролира качеството и разходите на всяка стъпка от процеса на изработка – от суровините, та чак до готовия продукт.

Внимателно отношение

От засаждането и отглеждането на растенията, до прибирането на реколтата, ние се грижим за своето алое вера с вниманието и високите изисквания, които влагаме и във всеки един от продуктите си. Фермерите ни берат листата на ръка прецизно и деликатно. След това те се обработват в рамките на едва няколко часа, за да получите най-чистия и свеж гел от алое вера, запазил всички свои естествени полезни качества. В плантациите наемаме местни фермери и осигуряваме отлични условия за работа, както и стабилни доходи за общността в региона.

Във Форевър започваме с чистия гел от вътрешността на листата, кой- то се смята за най-полезната част от растението. Към него внимателно добавяме останалите съставки, за да получим първокласните си продукти. За разлика от много други производители на изделия за здраве и красота, ние действително поставяме силата на алое вера в центъра на своите продукти, а не капваме символично количество, колкото да можем да го прибавим на етикета.

Но освен висококачествените ни изделия, има и други причини да се гордеем с нашето алое. С повече от 50 милиона засадени растения, насажденията ни пречистват атмосферата от два милиона тона въглероден двуокис годишно. Това означава, че нетният въглероден отпечатък на Форевър Ливинг Продъктс е с положителен ефект върху околната среда. В допълнение ние използваме свободни кози и овце за естествено плевене и 100% натурално наторяване и така избягваме употребата на химически пестициди и хербициди.

гел от алое вераЗелени не само на думи

За разлика от останалите фирми, които тръбят за всяка минимална екологична промяна и за отговорното си отношение към околната среда, Форевър Ливинг не престава да преразглежда собствените си практики с цел възможно най-ефективно и редовно усъвършенстване. Дори кандидатствахме за сертифициране от Международната организация за стандартизация (ISO) – независим орган, оценяващ влиянието на фирмите върху околната среда. През 2006 г. поставихме началото на официална екологична програма за устойчиво развитие с намерението да стимулираме самите себе си да се стараем още повече. Документираната ни Система за управление на околната среда бе сертифицирана по международния стандарт ISO 14000 и оттогава всяка година поддържаме тази висока оценка, като спазваме всички нейни изисквания.

За разлика от много други производители на изделия за здраве и красота, ние действително поставяме силата на алое вера в центъра на своите продукти.

Месечен бюлетин на ФЛПБ – бр.145, 2014г.

Прочетете още:

Comments are closed.