Подхранване и защита на кожата

подхранване и защита на кожата

Човек не може да промени типа на кожата си, но може да използва овлажняващ крем, който най- добре отговаря на специфичните ѝ нужди. Форевър предлага богата гама висококачествени хидратиращи продукти за всеки тип кожа. Нека разгледаме най-популярните от тях и опитаме да ви помогнем в избора.

Подхранването и защитата са ключови в грижата за кожата

Хидратирането е най-важната част от ежедневните грижи, които полагате за кожата си, без значение на каква възраст сте или какъв тип кожа имате. Козметичният специалист на Форевър Великобритания Лиуз Райли казва: „Основната причина да използваме овлажняващ крем е да защитаваме кожата си от околната среда и да намаляваме загубата на влага. Това допринася за управляване на процесите на стареене, които са основна причина за безпокойство у повечето хора.“ Целият асортимент от хидратанти на ФЛП е особено ефикасен, тъй като е създаден на базата на 100% стабилизиран гел от алое вера. Защо тази билка е толкова съществена в продуктите за грижа за кожата?

„Алоето е адаптоген и затова всички наши продукти могат да бъдат препоръчвани за повечето типове кожа. Алое вера се адаптира към нуждите на специфичната кожа в конкретния момент на използване на продукта,“ разяснява Луиз. Алоето в нашите овлажняващи кремове и лосиони има и друга функция, която се дължи на способността му да пренася ключови съставки дълбоко в слоевете на кожата – там, където са необходими най-много. „То транспортира другите жизненоважни съставки на продуктите директно до дермиса, където те участват активно в образуването на нови кожни клетки, вместо да остават безполезни на повърхността,“ споделя Луиз.

Познавате ли кожата си?

В нашите продукти има специални допълнителни съставки, които задоволяват индивидуалните потребности на различните типове кожа.

 • Зряла кожа
  Колекцията за грижа за кожата „Соня“ е идеална за зрялата кожа, тъй като включва много активни съставки, насочени към противопоставяне на процесите на стареене. Сред тях са бял чай, колаген, еластин, витамин Е и натурални ексфолианти за освежаване и възвръщане на сиянието на кожата.
  „Дълбоко овлажняващият крем  е идеален за зряла и застаряваща кожа, тъй като съдържа екстракт от борова кора, който допринася за заздравяване на колагена в кожата. Боровата кора също намалява загубата на хиалуронова киселина, необходима за задържане на влагата. Това е много важно, защото след 55-годишна възраст естественото производство на хиалуронова киселина намалява,“ казва Луиз. Не забравяйте, че излагането на слънце е една от главните причини за появата на бръчки, възрастови петна и обезцветяване на кожата. За да сте сигурни, че сте защитени от вредното въздействие на всички видове ултравиолетови лъчи, винаги нанасяйте слънцезащитния лосион  Алое сънскрийн на Форевър. Напомняме ви, че слънцезащитният спрей се нанася върху лицето, като напръскате дланите си и пренесете продукта с леко потупване.
 • Суха и чувствителна кожа
  Ако вашата кожа или тази на ваш клиент е суха, чувствителна и предразположена към раздразнения, добро решение може да се окаже кремът от алое и прополис. Той е плътен, овлажнява дълбoко, успокоява и облекчава дразненето, възстановява изгубената влага. Специалната комбинация от алое вера, натурален пчелен прополис и лайка допринася също и за поддържане на отличен тен и гладка повърхност на кожата. Прополисът е натурална смола, събирана и обработвана от пчелите, за да дезинфектират и предпазват кошерите си. Известен е с антибактериалните, антивирусните и противопаразитните си свойства.
 • Мазна и смесена кожа
  Мазната кожа е склонна да лъщи през деня, което трудно се овладява, особено ако носите грим или работите на топло. Според Луиз изборът на правилен хидратант може да коригира това несъвършенство. Успокояващият овлажняващ гел „Соня“  е подходящ за мазна и комбинирана кожа. Той създава отлична основа върху лицето като го хидратира без да омазнява.  Продуктът е идеален за подготовка преди нанасяне на грим, както и винаги, когато искате кожата ви да запази свежия си и матов вид.

Универсални и незаменими

Алое прополис кремът и    овлажняващият „лилав“са подходящи за чувствителна кожа, предразположена към екзема и псориазис, поддържат кожата стегната и гладка. И двата продукта могат да се използват по цялото тяло, ръцете и лицето. Алое вера гелът на Форевър е още един многостранен продукт и идеален овлажнител за всеки, който не е почитател на кремовете, защото ги чувства прекалено тежки и мазни. Гелът също може да се нанася върху лицето, ръцете и тялото. Чудесен е и за успокояване на сърбежи и дразнене.

Прочетете още:

Comments are closed.