Незаменимите 5 за добри навици

Витал 5

Нашата програма Витал5 се състои от пет хранителни добавки, създадени за цялостна подкрепа на здравето, и ще ви помогне да се придържате към добрия режим, от който тялото ви се нуждае. Всеки пакет съдържа гел от алое вера, Форевър дейли, Форевър актив ПРО-Б, Арктическо море и Арги+. Приемайте добавките като част от здравословния си режим на хранене и движение, и с лекота отново ще се върнете в правия път. Вижте как Витал5 може да ви помогне да поддържате здравословни навици.

Помогнете на храносмилането

Може да ви изненада, че е възможно състоянието на храносмилателната система да доведе до редица здравословни неприятности като силна умора, отслабена имунна система, проблеми с кожата и с метаболизма. Затова е много важно да поддържаме храносмилателната си система в добро състояние и да се опитваме да намерим баланс в ежедневието си, като не допускаме стресът, вредните храни и околната среда да влияят зле върху стомашночревния ни тракт.

витал5

За щастие Витал5 съдържа два изключителни помощника за храносмилането – пробиотика Форевър актив ПРО-Б и натуралния гел от алое вера. Форевър актив ПРО-Б е в авангарда на научните постижения и всяка капсула е комбинация от шест клинично проучени пробиотични щама. Всеки от тях е преминал през щателни изследвания и е избран заради способността си да преминава през стомашната киселина и да стига до червата невредим. Гелът от алое вера на Форевър допълва всяка от съставките на Форевър актив ПРО-Б и предлага допълнителна подкрепа за храносмилането. Свежата напитка съдържа невероятните 99.7% чист гел от вътрешността на листата на алое вера и е отличен помощник за здравето на храносмилателната ни система.

Подкрепете имунитета

Ясно е че, подходящ момент да настинете няма, но когато се опитвате да включите в живота си здравословни навици, нещо такова може да ви извади извън релси. Добрата новина е, че в дългосрочен план балансираният начин на живот ще намали податливостта ви на настинки и вируси, но преди да го постигнете, ще трябва да сложите доста неща в ред.

Имунитетът ви е деликатна система, която има нужда от постоянно захранване с нутриенти, за да съхрани баланса си, необходим за защитата на тялото от инфекции и други неканени гости. Правилното хранене е едно от условията за подкрепа и подсилване на имунитета. За щастие има много храни, съдържащи важни витамини и минерали необходими за нормалната функция на имунната система. Цитруси, чушки, броколи, спанак и пилешко са чудесен избор в случаите, когато имате нужда от допълнителен тласък на имунитета си. Всички те съдържат вещества незаменими за нормалната функция на имунната система, като най-важните сред тях са витамини А и С.

Витамин А подкрепя също и доброто състояние на всички лигавици. Възможно е понятието „лигавици“ да не ви звучи като нещо особено интересно, но те имат важна функция в тялото – да предпазват тъканите от външни фактори, които могат да им навредят. Лигавици има в устата, в дихателната система – носа и дробовете, както и в много други органи. Ако смятате, че имате нужда от повече витамин А, можете просто да включите Форевър дейли в режима на цялото си семейство, за да сте спокойни.

l-аргинин

Витамин С е антиоксидант и предпазва клетките от оксидативен стрес. Той се появява, когато външни тела нарушат баланса в тялото, а антиоксидантите могат да ги неутрализират. Ако търсите добавка пълна с витамин С, Форевър дейли и Арги+ са вашите герои. Гелът от алое на Форевър също съдържа доста витамин С, който в комбинация с високото съдържание на естествения помощник за имунитета – алоето, го превръща в мощен защитник срещу микроби.

Подобрете концентрацията

Да поддържате ума си активен в напреднала възраст е изключително важно, ако искате да забавите естествените процеси на стареене. За щастие има няколко хранителни вещества, които подпомагат точно ума и концентрацията. Едно от тях е докосахексаеновата киселина, по-известна като DHA. Това е омега-3 мастна киселина, формираща основни структури в мозъка. Среща се и в нервната тъкан и очите. Малко храни са източници на DHA, като сред основните са мазните риби, морските дарове и водораслите. Ако в диетата ви липсва риба, много важно е да се стараете да не получите недостиг на DHA. Макар тялото ви да я произвежда, количеството е минимално. Арктическо море съдържа и двете омега-3 мастни киселини – DHA и ЕРА. DHA подкрепя нормалната функция на мозъка, на зрението и на нивата на триглицеридите в кръвта. А двете заедно – DHA и ЕРА, допринасят за нормалната функция на сърцето.

да се погрижим за здравето

Витамините от група B също са незаменими за концентрацията. Тиамин (витамин В1), ниацин (витамин В3) и фолат (витамин В9) допринасят за нормалната психологическа функция, пантотеновата киселина (витамин В5) подкрепя умствената дейност, а В3, В9 и В5 са отлични помощници за намаляване на умората. Следващия път, когато усетите, че забавяте ритъма, можете бързо да си набавите доза енергия с таблетка Форевър дейли. Фолатът и витамин В12 работят в синергия, което може да означава, че ако ви липсва В12, много вероятно е да страдате и от недостиг на фолат. Натуралният фолат се среща в храни като спанак, бобови и млечни продукти, а фолиевата киселина е синтетичната форма на витамина, която се влага в хранителни добавки и храни като брашно и зърнени закуски. Фолатът и фолиевата киселина имат идентична базова молекулярна структура и функционират по един и същи начин в тялото, като са еднакво полезни за здравето. Комбинация от двата важни витамина В12 и В9 можете да откриете в Арги+.

Разкрасете кожата си

Осеяната с пъпки мазна кожа е нещо, което всеки се надява да си остане само тийнейджърски спомен, но за съжаление неприятните несъвършенства продължават да се появяват и в по-зряла възраст. За щастие има как да се справим със ситуацията, като се замислим какви витамини и минерали приемаме.

Кожата също си има няколко любими нутриента, с които ще я зарадвате и ще ви се отблагодари – биотин (витамин B7, витамин Н), ниацин (витамин В3), мед, цинк, витамин А и витамин С. Биотинът се среща в млечните продукти, зеленчуците и ядките; авокадото и пълнозърнестите храни пък са богати на ниацин; морските дарове, месото и бобовите са естествени източници на мед; пилешкото, мидите и гъбите съдържат цинк, а зеленолистните и млечните са богати на витамини А и С. Форевър дейли е абсолютният фаворит, когато става дума за набавяне на всички тези важни витамини и минерали.

Вече споменахме ролята на витамин С за имунитета, но той също допринася и за формирането на колаген, необходим за нормалното функциониране на кожата и зъбите. Колагенът е протеин, който се среща естествено в тялото и отговаря за структурата и тонуса на съединителните тъкани. С възрастта се изчерпва, което води до отпускане и стареене на кожата. Гелът от алое вера на Форевър е богат на витамин С, а алоето от векове е известно с благоприятното си въздействие върху кожата. То не само я успокоява, когато е чувствителна или раздразнена, но и цялостно я обгрижва, овлажнява и възобновява. Човешкият организъм отлично усвоява алоето и приемано като хранителна добавка, то бързо действа отвътре навън, за да подобри и вида на кожата ни.

И нека не забравяме, че алоето за пиене на Форевър е максимално близко до гела във вътрешността на листата на растението. Сами виждате, че комбинираният пакет Витал5 съчетава пет великолепни Форевър продукта. Действайки заедно, те компенсират евентуални дефицити и осигуряват ключови нутриенти, необходими на тялото ви, за да изглеждате по-добре и да се чувствате по-добре.

Месечен бюлетин ФЛПБ – бр.207, 2019г.

Прочетете още:

Comments are closed.