Богата на протеини диета

Защо е важно диетата да е богата на протеини?

Що е то протеинът, къде участва и защо е важно храната ни да е богата на протеини?

  • Протеинът е верига от органични съединения, наречени аминокиселини и е изключително популярен в спорта и контрола на теглото. Тази привидна популярност не просто прищявка. Всеки фитнес фанатик знае колко важен е протеинът за ежедневието му и че той допринася за растежа и поддържането на мускулната маса. Всъщност, вашите органи, тъкани, мускули и хормони са направени от протеини, затова протеинът, който се намира в храните, се използва от всяка част на тялото, за да се развива, расте и функционира правилно. Това е особено важно, когато тялото ви започне да старее.
  • Протеините също допринасят за поддържането на здрави кости, затова диета, съдържаща високо протеинови храни, перфектно допълва тренировки със силови упражнения. Другите предимства на протеините включват по-бързо възстановяване след тренировка, което ви помага да поддържате здравословно тегло и може да ви помогне да се чувствате енергични за по-дълго, като забавя храносмилането и ви кара да се чувствате заситени.
  • Протеинът преди и след тренировка е чудесна идея и е полезен, когато става въпрос за възстановяване на мускулите, но също така е разумно да започнете деня си с висока протеинова закуска. Препоръчваме бяло месо, постно говеждо месо, яйца, боб, соя, кисело мляко – всички тези храни са отлични източници на протеини. Въпреки че закуската е известна като най-важното ястие за деня, трябва да се опитате да консумирате и други храни през деня богати на протеини, за добро здраве.

Форевър може да ви предложи няколко протеинови продукти, които да ви подкрепят във фитнес залата:

  • „Разклатете“ диетата и начина си на живот с естествено ароматизиран протеин с растителна енергия. Шейковете Форевър Лайт Ултра съдържат 17 грама протеин на порция, жизненоважни витамини и минерали и се предлагат в два чудесни вкуса (шоколад и ванилия). Този универсален продукт може да се използва, както при следене приема на калории, така и като допълващ протеинов шейк, ако се опитвате да наддадете на тегло. Най-добре е да пиете протеинов шейк веднага след тренировка – така ще помогнете за оформянето на мускулите.

Шоколадов протеинов десерт

  • Форевър Фаст Брейк съдържа по-малко захар и дори повече фибри! С подобрения вкус този шоколадов десерт, покрит с фъстъчено масло, ще ви накара да мислите, че сте умрели и сте отишли ​​рая за контрол на теглото. Пълен с 11 грама протеини, този десерт е страхотна закуска, когато имате нужда от малко допълнително количество, особено след активна тренировка.

  • Арги+ е здравословна напитка с аромат на горски плодове, която е специално създадена за хора с активен начин на живот. Всяка глътка осигурява протеинова и аминокиселинна поддръжка (витамин В6), витамините В6 и В12 ще допринесат за нормалното образуване на червени кръвни клетки, а също така спомага за поддържането на мускулната функция (витамин D3) и енергията (витамини С, В6 и В12).

 

 

Източник: Forever Living Product UK blog, added on 01/06/2018

Прочетете още:

Comments are closed.