Как Алое Вера може да ви направи красиви

Алое Вера като средство за разкрасяване не е нещо ново. Всъщност това се знае от повече от 5000 години. Проучванията показват, че древноегипетската легенда Клеопатра ежедневно прилагала алое върху кожата си, а дори и местните американци наричали растението „небесна пръчица“ заради неговите разкрасяващи свойства.

И така, кое е това нещо, което прави алоето толкова „чудесно“? Това е само вътрешната част от листото – чистият гел, в който се съдържа всичко полезно.В гела са идентифицирани над 75 активни хранителни вещества, включително аминокиселини, ензими, сапонини, минерали, витамини и мастни киселини.

Около 600г.пр.Хр. търговците на Алое, пътуващи от Персия до Индия, установили, че могат да отделят гела като натрошат листата с боси крака и загребват пулпата в торби от козя кожа. За щастие този метод се развива и днес вече се преработва много внимателно на ръка. Това дава възможност учените да добавят допълнителни вещества, които действат синергично с гела.

Нека разгледаме 4 начини, по които алоето може да ви накара да засияете.

Алое и вътрешна красота

Алое вера може да помогне, тъй като цененият гел всъщност може да се консумира като напитка. По време на кръстоносните походи рицарите на тамплиерите създават напитка от палмово вино, алое и каноп. Наречат я „Еликсирът на Йерусалим“ и са вярвали, че добавя години към здравето и живота им. Въпреки че това не е напитката, която препоръчваме, чаша гел от алое всеки ден може да създаде чудеса за цялостното ви здраве.

Може би сте виждали сокове от алое и алое вера в супермаркети и магазини за здравословни храни, но бъдете предпазливи, тъй като те често съдържат само малък процент алое вера, а други части от растението може дори да са били използвани, което може да създаде доста горчив вкус. Ако търсите нещо, което осигурява хранителни вещества и резултати, потърсете нещо, което съдържа чист гел алое вера – колкото по-голям е процентът, толкова по-добре.

гел от алое вера

Форевър е овладяла процеса на извличане на алое гел и в рамките на часове след прибирането на реколтата вътрешният гел е стабилизиран, за да гарантира, че чистотата му остава непокътната. След това гелът преминава през специален асептичен процес за по-нататъшно запазване на ползите и предотвратяване на вредните бактерии. Резултатът е прясна и питателна напитка, която е почти толкова близка до пиенето на гела директно от растението. Със 99,7% чисто алое вера, гелът Forever Aloe Vera Gel е най-добрата напитка за красота.

Тъй като алое вера е чудесно за кожата, косата и ноктите, пиенето му ще се отрази и на тях, като работи отвътре навън.

Алое и красива и здрава коса

Пиенето на алое е чудесно за косата, но продуктите за коса на базата на алое също ще допринесат за нейния здравословен вид, така че си струва да внимавате за алое в списъка на съставките на вашите продукти за грижа за косата! Даян Гейдж, автор на „Алое вера: Успокояващият лечител на природата“ казва:

„Кератинът, основният протеин на косата, се състои от аминокиселини, кислород, въглерод и малки количества водород, азот и сяра. Алое вера има химически произход -подобен на този на кератин и той подмладява косата със собствени хранителни вещества, като й придава повече еластичност и предотвратява скъсване. „

спрес алое и билки

Важно е да отбележим обаче, че това, което вече е повредено трудно може да се поправи. Ако косата ви е нацъфтяла, то тя се нуждае от доброто старо подстригване. Важно е да защитите косата преди да се стигне до увреждане.С наближаването на лятото косата ви е изложена на риск от устойчиви щети от слънцето, морската сол, хлора, BBQ дим и кой знае какво друго, но в това може да помогне продукт, богат на алое като Aloe First. Aloe First съдържа 80% чист гел от алое вера, както и пчелен прополис и растителни екстракти, които помагат да защитите косата си от подобни летни заплахи.

Алое и здрава кожа

Грижата за кожата е мястото, където алое вера наистина оставя дълготрайно впечатление – има причина хората да наричат ​​лъчезарния си тен като „алое сияние“! PH на кожата ви трябва да бъде 5,5, но външни дразнители и агресивни почистващи препарати могат да нарушат естествения баланс на кожата ви, което може да доведе до петна и неравномерен тонус на кожата. Възстановяването на баланса е ключово и тъй като алоето също има естествено pH от 5,5, тази съставка е чудесно място за начало!

Пиенето на алое ще бъде от полза за кожата отвътре и ако пиете Forever Aloe Vera Gel, ще се възползвате и от добавен витамин С. Витамин С допринася за поддържането на колаген в кожата, а колагенът е отговорен за способността на кожата да поддържа формата си. Загубата на колаген може да доведе до провисване, фини линии и бръчки, но колагенът естествено намалява с напредване на възрастта, така че витамините, които му помагат, са добре дошли!

Продуктите с алое за локално приложение също са чудесни за кожата, особено тези, които дават приоритет на алое като основна съставка. Високият процент алое означава, че ще се възползвате от способността на алоето да успокоява по естествен начин, да овлажнява, а също така ще действа като естествена бариера, за да защитите кожата си от загубата на колаген

крем с алое и прополис

Aloe Propolis Creme може да се похвали със 74% алое, както и пчелен прополис и лайка, и тъй като това е доста гъст крем, сухата кожа, каквато е на прясно обръснатите крака, ще я хареса. Ако искате продукт, богат на алое за вашето лице, Aloe Activator определено трябва да бъде в списъка ви за пазаруване. Този уникален течен овлажнител е невероятните 98,9% чисто алое във всяка капка и това означава, че може да се използва като почистващо средство, тонер и овлажнител, успокояващ тена и оставяйки го озарен.

Алое и здрави нокти

Ако постоянно ви измъчват люспести, слаби нокти, може да откриете, че алое вера помага. Макар че лошо отстраненият гел лак и постоянното миене, няма да ви помогнат на ноктите, алоето отдавна се знае, че е полезно за кожичките и ноктите, така че си струва да инвестирате в приличен лосион за ръце с високо съдържание на алое, както и да пиете чистият гел разбира се!

Овлажняващ алое лосион, с алое, жожоба и кайсиево масло, създава лека бариера, която е от съществено значение за кожата и ноктите ви, особено когато постоянно използвате ръцете си за миене, почистване и докосване на нещата около вас. Тъй като е лек лосион, той попива бързо в кожата – това означава, че няма мазни остатъци, плюс това е снабден с подхранващи съставки. Може също да ви е интересно да чуете, че съдържа също еластин и колаген, които с годините намаляват.

Алое Вера е ключът към добрия външен вид и доброто здраве!

Източник: Forever Living Product UK blog, added on 21/06/2019

Прочетете още:

Comments are closed.