Железен човек с АРГИ+

железен човек с арги+

Кой е Щефан Шмид?

Щефан Шмид е 24-годишен дистрибутор от района на Мюнхен в Германия, който наскоро посети Централния офис на Форевър в Скотсдейл, Аризона, за да бъде закичен с Мениджърска значка. По време на посещението си той участва и в състезанието „Железен човек“ (Ironman) в щата Аризона и се класира на 13-а позиция в изтощителната надпревара,  включваща близо 4 км плуване, 180 км колоездене и 42 км маратонско бягане.

Как един спортист става състезател в „Железен човек“? При Щефан се случва, след като печели няколко триатлона в Австрия и Германия в своята възрастова група. Преминава към международни надпревари и досега е участвал в пет от серията „Железен човек“. През 2010 г. Щефан финишира на първо място във възрастовата си група в състезанията „Железен човек“ в Уисконсин, в Швейцария и в Световния шампионат от серията на Хаваите.

През 2011 г. Щефан Шмид става професионален спортист и заема второ място в общото класиране на „Железен човек” в Уисконсин. Ето какво сподели той за състезателната си дейност и своя ФЛП бизнес в наскоро дадено интервю.

Как започнахте с участията си в триатлони?

Когато бях на 11, гледах колоездачната обиколка „Тур дьо Франс“ по телевизията и бях много впечатлен от състезателите. Започнах да се интересувам от велосипедни надпревари за деца. За съжаление не успях да открия нито една, но се оказа, че много близо до родния ми град се провежда триатлон. Това първо състезание бе огромно предизвикателство за мен. Колоезденето бе кошмарно и бях изпреварен от няколко други момчета. Но това само ме амбицира и, въпреки трудностите, надпреварата в първия ми триатлон се оказа много забавна. Затова реших да продължа.

От колко време се състезавате?

С триатлон започнах през 1998 г. В първите две години се занимавах за удоволствие. Но през 2001 г. започнах да се подготвям целенасочено и оттогава треньорът ми планира всички мои спортни дейности.

Какво е влиянието на семейството ви върху вашите състезателни занимания?

Израснах в семейство на атлети. Дядо ми беше хокеист. Баща ми също е играл хокей преди да се заеме с колоездене. Макар триатлоните да са известни като индивидуален спорт, всеки състезател си има свой отбор. В моя са треньори, спонсори, приятели и най-вече семейството ми. Без подкрепата им нямаше да стигна до професионално ниво. Родителите ми, сестра ми, баба ми и дядо ми застават на 100% зад моите занимания.

Арги+Как станахте част от Форевър Ливинг?

С компанията ме запозна моят спонсор, който първоначално ми предложи Арги+. Използвах продукта, много ми хареса и реших да стана дистрибутор. Тъй като тренирам по повече от 30 часа седмично и по още 15 часа в седмицата работя във фитнес салон, не разполагам със свободно време. Но покрай спортната си дейност влизам в контакт с много хора.

Каква е ролята на Форевър Ливинг Продъктс във вашата кариера на триатлонист?

Компанията ми осигурява всички продукти, от които имам нужда, за да съм в оптимална спортна форма. Немският офис предлага рекламни картички за Арги+ с мой автограф, с които всички дистрибутори могат да рекламират продукта. Прекият ми спонсор Михаел Лиценбургер ме подкрепя при пътуванията ми на тренировъчни лагери и състезания. А аз от своя страна участвам в събития на фирмата, споделям опита си и говоря на големи форуми като Дни на успеха.

Кои продукти използвате?

Винаги пия АРГИ+ след тренировка. Възстановявам се по-бързо и ми помага по-скоро да си възвърна формата. Благодарение на продукта мога да правя по 1-2 пълни тренировъчни серии седмично. При по-интензивно състезателно натоварване го пия и докато се движа, защото понижава нивото на млечна киселина в организма.

Старая се редовно да взимам Форевър калций, особено след като през февруари миналата година получих костно счупване от умора. Пия по три таблетки сутрин преди закуска. Откакто приемам продукта не съм имал повече проблеми с костите. Имунната система на спортисти, състезаващи се в турнири по издръжливост, винаги е напрегната до краен предел. Абсорбент-С ми помага да стабилизирам своята. Взимам по три таблетки всяка сутрин. Комбинирам ги с две капсули  дневно Активна ХК за подкрепа на ставите и по една капсула на обяд от Арктическо море и Чесън и мащерка.

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 122, март 2012 г.

Прочетете още:

Comments are closed.